Free cookie consent management tool by TermsFeed Actualizare preferințe cookie-uri
Industrie

Litigii între furnizori

Cadrul legislativ în vigoare în sectorul comunicaţiilor electronice transpune la nivel naţional dispoziţiile comunitare adoptate în anul 2002, reglementând o modalitate de soluţionare a litigiilor dintre furnizorii de reţele sau servicii de comunicaţii electronice alternativă la procedura clasică privind soluţionarea situaţiilor litigioase prin intermediul instanţei de judecată.

Astfel, furnizorii din domeniul comunicaţiilor electronice pot sesiza ANCOM în cazul apariţiei unui litigiu cu alţi furnizori de reţele sau de servicii din domeniul comunicaţiilor electronice, în legătură cu obligaţiile impuse în temeiul legislaţiei (primare sau secundare) ce reglementează acest domeniu.

Litigiile dintre furnizorii de servicii sau de retele de comunicaţii electronice care intră în competenţa ANCOM pot fi soluţionate prin intermediul procedurii administrativ-jurisdicţionale descrise la Capitolul II din 1Decizia preşedintelui ANCOM nr. 480/2010 privind stabilirea procedurii de soluţionare a litigiilor ce intră în competenţa Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

 

Procedura de soluţionare a litigiilor dintre furnizori este facultativă şi gratuită.

 

(mai multe detalii...)