Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
ANCOM

112

112, numărul unic pentru alertarea Poliţiei, Pompierilor, Ambulanţei, SMURD şi Jandarmeriei este un număr gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil.
 
Aveţi o problemă gravă de sănătate ?
 
Sunteţi victima sau martorul unui furt, tālhării, violenţe sau accident rutier grav?
 
A izbucnit un incediu īn propria locuinţă sau īn orice alt loc?
 
Apelaţi la 112 atunci cānd aveţi nevoie de intervenţia imediată a Poliţiei, Pompierilor, Ambulanţei, SMURD şi Jandarmeriei.
 
Cānd sunaţi la 112 trebuie să anunţaţi:
  • ce urgenţă aveţi;
  • locul evenimentului;
  • unde vă aflaţi;
  • numărul de telefon de la care s-a apelat serviciul de urgenţă;
  • numele.

Imediat veţi fi puşi īn legătură cu serviciul de urgenţă de care aveţi nevoie.
 
Datele pe care le furnizaţi operatorilor 112 rămān confidenţiale.
 
Serviciul 112 preia apeluri şi īn principalele limbi de circulaţie internaţională. Cetăţenii străini aflaţi īn Romānia au la dispoziţie numărul european pentru apeluri de urgenţă – 112.
 
Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numărului european unic pentru apeluri de urgenta 112 atāt īn Romānia cāt şi pe teritoriul Uniunii Europene, vă rugăm să consultaţi pagina dedicată de Internet, http://www.112.ro/, administrată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, respectiv pagina de internet dezvoltată de Uniunea Europeană, https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/112.

Apel 112 - Aplicația pentru localizarea apelanților la 112

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a lansat, pe 15 februarie 2019, aplicaţia „Apel 112” pentru telefoane mobile.

Aplicaţia „Apel 112” permite transmiterea localizării apelanţilor la 112 atunci cānd apelul de urgenţă este generat din reţeaua proprie de telefonie mobilă. Utilizarea aplicaţiei presupune activarea serviciilor de date (acces internet) şi a funcției de localizare a telefonului mobil. Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată şi instalată pe telefonul mobil din Google Play şi App Store, fiind compatibilă cu telefoanele mobile cu sistem de operare Android sau iOS. Pentru a folosi această aplicație, utilizatorii trebuie să aibă serviciul de date activat pe abonamentul sau cartela prepaid pe care o dețin.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de internet a Serviciului de Telecomunicații Speciale, aici.