ANCOM

112

112, numărul unic pentru alertarea Poliţiei, Pompierilor, Ambulanţei, SMURD şi Jandarmeriei este un număr gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil.
 
Aveţi o problemă gravă de sănătate ?
 
Sunteţi victima sau martorul unui furt, tâlhării, violenţe sau accident rutier grav?
 
A izbucnit un incediu în propria locuinţă sau în orice alt loc?
 
Apelaţi la 112 atunci când aveţi nevoie de intervenţia imediată a Poliţiei, Pompierilor, Ambulanţei, SMURD şi Jandarmeriei.
 
Când sunaţi la 112 trebuie să anunţaţi:
  • ce urgenţă aveţi;
  • locul evenimentului;
  • unde vă aflaţi;
  • numărul de telefon de la care s-a apelat serviciul de urgenţă;
  • numele.

Imediat veţi fi puşi în legătură cu serviciul de urgenţă de care aveţi nevoie.
 
Datele pe care le furnizaţi operatorilor 112 rămân confidenţiale.
 
Serviciul 112 preia apeluri şi în principalele limbi de circulaţie internaţională. Cetăţenii străini aflaţi în România au la dispoziţie numărul european pentru apeluri de urgenţă – 112.
 
Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numărului european unic pentru apeluri de urgenta 112 atât în România cât şi pe teritoriul Uniunii Europene, vă rugăm să consultaţi pagina dedicată de Internet, http://www.112.ro/, administrată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, respectiv pagina de internet dezvoltată de Uniunea Europeană, https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/112.

Apel 112 - Aplicația pentru localizarea apelanților la 112

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a lansat, pe 15 februarie 2019, aplicaţia „Apel 112” pentru telefoane mobile.

Aplicaţia „Apel 112” permite transmiterea localizării apelanţilor la 112 atunci când apelul de urgenţă este generat din reţeaua proprie de telefonie mobilă. Utilizarea aplicaţiei presupune activarea serviciilor de date (acces internet) şi a funcției de localizare a telefonului mobil. Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată şi instalată pe telefonul mobil din Google Play şi App Store, fiind compatibilă cu telefoanele mobile cu sistem de operare Android sau iOS. Pentru a folosi această aplicație, utilizatorii trebuie să aibă serviciul de date activat pe abonamentul sau cartela prepaid pe care o dețin.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de internet a Serviciului de Telecomunicații Speciale, aici.