Free cookie consent management tool by TermsFeed Actualizare preferințe cookie-uri
Industrie

Autorizare şi licenţiere

În această secţiune găsiţi informaţii cu privire la procedura de autorizare generală pentru furnizarea de reţele sau servicii de comunicaţii electronice şi, respectiv, de servicii poştale.

 

Furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice se realizează în România în condiţiile regimului de autorizare generală adoptat de către ANCOM, regim juridic care constituie setul de reguli şi principii aplicabile persoanelor care intenţionează să furnizeze reţele şi servicii de comunicaţii electronice în România, în urma notificării intenţiei de a presta astfel de activităţi.

 

În prezent, procedura de autorizare a persoanelor care intenţionează să furnizeze reţele sau servicii de comunicaţii electronice, precum şi condiţiile în care se poate realiza furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, sunt stabilite prin Decizia ANCOM nr. 70/2023 privind regimul de autorizare generală pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice.

 

În ceea ce priveşte furnizarea de servicii poştale, procedura de autorizare generală aferentă acestei activităţi şi, respectiv, regimul juridic aplicabil furnizării de servicii poştale sunt reglementate prin Decizia ANCOM nr. 925/2023 privind regimul de autorizare generală pentru furnizarea serviciilor poştale.

 

Astfel, persoanele care intenţionează să furnizeze reţele publice de comunicaţii electronice sau servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, cu excepția serviciilor de comunicații interpersonale care nu se bazează pe numere, ori servicii poştale, după caz, pot începe să desfăşoare oricare dintre aceste activitati numai după transmiterea către ANCOM a notificării corespunzătoare cu privire la respectiva intenţie, cel mai târziu în ziua începerii activităţii, respectând în acest sens prevederile deciziei specifice în materie.

 

Tot în această secţiune găsiţi modele de documente şi formulare necesare obţinerii licenţelor pentru furnizarea de servicii din diverse domenii de activitate reglementate de Autoritate, cesionarea anumitor licenţe, precum şi lista autorizaţiilor cărora li se aplică procedura aprobării tacite.

Lista autorizaţiilor cărora li se aplică procedura aprobării tacite