Industrie

Autorizare şi licenţiere

Īn această secţiune găsiţi informaţii cu privire la procedura de autorizare generală pentru furnizarea de reţele sau servicii de comunicaţii electronice şi, respectiv, de servicii poştale.
 
Furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice se realizează īn condiţiile regimului de autorizare generală adoptat de autoritatea de reglementare, regim juridic care stabileşte drepturile şi obligaţiile furnizorilor de reţele şi de servicii de comunicaţii electronice.
 
Īn prezent, procedura de autorizare a persoanelor care intenţionează să furnizeze reţele sau servicii de comunicaţii electronice, precum şi condiţiile īn care se poate realiza furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, sunt stabilite prin Decizia preşedintelui ANCOM nr. 987/2012 privind regimul de autorizare generală pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice, cu modificările īn vigoare.
 
Īn ceea ce priveşte furnizarea de servicii poştale, procedura de autorizare generală aferentă acestei activităţi şi, respectiv, regimul juridic aplicabil furnizării de servicii poştale sunt reglementate prin Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare și Reglementare īn Comunicaţii nr. 313/2017 privind regimul de autorizare generală pentru furnizarea serviciilor poştale.
 
Astfel, persoanele care intenţionează să furnizeze reţele publice de comunicaţii electronice sau servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, respectiv servicii poştale pot īncepe să desfăşoare această activitate numai după transmiterea și realizarea unei notificări.
 
Tot īn această secţiune găsiţi modele de documente şi formulare necesare obţinerii licenţelor pentru furnizarea de servicii din diverse domenii de activitate reglementate de Autoritate, cesionarea anumitor licenţe, precum şi lista autorizaţiilor cărora li se aplică procedura aprobării tacite.

Lista autorizaţiilor cărora li se aplică procedura aprobării tacite