Industrie

Ce facem

În Laborator, ANCOM poate să verifice dacă produsele aflate la vânzare sau în uz sunt compatibile cu directivele europene în vigoare în ceea ce priveşte compatibilitatea electromagnetică, protecţia sănătăţii şi siguranţa utilizatorului şi a oricărei alte persoane. Este un mediu de testare flexibil, care permite efectuarea unei game largi de teste și care acoperă un mare număr de standarde din domeniu. În Laborator a fost implementat sistemul de calitate EN/ISO/IEC 17025.

Mai exact, în prezent, în Laborator se poate verifica în detaliu dacă echipamentele radio și echipamentele terminale de comunicații electronice existente pe piața din România - de la telefoane mobile la electrocasnice, de la corpuri de iluminat la dispozitive medicale, de la telecomenzi la echipamente industriale - îndeplinesc cerinţele esenţiale de compatibilitate electromagnetică. Pentru aceasta se utilizează proceduri şi metode de încercări complete şi exacte, stabilite în standardele relevante, iar rezultatele din rapoartele de încercări sunt ulterior analizate și interpretate pentru a completa din punct de vedere tehnic activitatea de supraveghere și control al pieței. 
 
N.B. Aceste măsurări se efectuează conform planului anual de control al ANCOM sau ca urmare a unor plângeri sau sesizări ale furnizorilor de servicii și rețele de comunicații, laboratorul ANCOM fiind proiectat exclusiv pentru măsurările necesare activității de control al pieței. Laboratorul nu realizează măsurări la cerere. 
 

 

Ce facem
 
Dotări
 
Teste și măsurători
 
Contact