Industrie

Litigiu S.C. UPC ROMANIA S.R.L. - S.C. RCS & RDS S.A.

Reclamant:

S.C. UPC ROMANIA S.R.L.
 
Pārāt:
S.C. RCS & RDS S.A.
 
Data īnaintării sesizării:
15 decembrie 2010
 
Descriere:
La data de 15 decembrie 2010, reclamanta S.C. UPC ROMANIA S.R.L. (UPC) a īnaintat ANCOM o sesizare īmpotriva pārātei S.C. RCS & RDS S.A. (RCS & RDS).
 
            Sesizarea a avut ca obiect obligarea pārātei la īncheierea unui act adiţional la acordul de interconectare nr. S 457/11.02.2005, īn vigoare īntre părţi (denumit īn continuare Acordul), care să conţină:
a)      tarifele de instalare ale UPC, egale cu cele percepute de RCS & RDS, precum şi aplicarea neponderată a tarifelor de instalare de către părţi, conform īnţelegerii lor ce rezultă din documentele depuse la dosar;
b) un tarif lunar pentru linii īnchiriate al RCS & RDS,care să fie reglementat de ANCOM, īn conformitate cu obligaţia RCS & RDS de a nu practica tarife excesive, potrivit prevederilor art. 7 alin. (6) din Decizia preşedintelui ANRCTI nr. 643/2008 privind desemnarea S.C. RCS-RDS S.A. ca furnizor cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe īn propria reţea publică de telefonie şi impunerea de obligaţii īn sarcina acesteia.
La data de 10 noiembrie 2011UPC şi-a retras sesizarea.
 
Soluţia ANCOM: