Industrie

Litigiu S.C. UPC ROMANIA S.R.L. - S.C. RCS & RDS S.A.

Reclamant:

S.C. UPC ROMANIA S.R.L.
 
Pârât:
S.C. RCS & RDS S.A.
 
Data înaintării sesizării:
15 decembrie 2010
 
Descriere:
La data de 15 decembrie 2010, reclamanta S.C. UPC ROMANIA S.R.L. (UPC) a înaintat ANCOM o sesizare împotriva pârâtei S.C. RCS & RDS S.A. (RCS & RDS).
 
            Sesizarea a avut ca obiect obligarea pârâtei la încheierea unui act adiţional la acordul de interconectare nr. S 457/11.02.2005, în vigoare între părţi (denumit în continuare Acordul), care să conţină:
a)      tarifele de instalare ale UPC, egale cu cele percepute de RCS & RDS, precum şi aplicarea neponderată a tarifelor de instalare de către părţi, conform înţelegerii lor ce rezultă din documentele depuse la dosar;
b) un tarif lunar pentru linii închiriate al RCS & RDS,care să fie reglementat de ANCOM, în conformitate cu obligaţia RCS & RDS de a nu practica tarife excesive, potrivit prevederilor art. 7 alin. (6) din Decizia preşedintelui ANRCTI nr. 643/2008 privind desemnarea S.C. RCS-RDS S.A. ca furnizor cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe în propria reţea publică de telefonie şi impunerea de obligaţii în sarcina acesteia.
La data de 10 noiembrie 2011UPC ÅŸi-a retras sesizarea.
 
Soluţia ANCOM:
 Â