Industrie

Litigiu SC Romtelecom SA - SC Vodafone Romania SA

Reclamant:

S.C. Romtelecom S.A.

 

Pārāt:

S.C. Vodafone Romania S.A.

 

 

 

Data īnaintarii sesizarii:

12 martie 2009

 

Descriere:

 

La data de 12 martie 2009, reclamanta S.C. Romtelecom S.A. a inaintat Autoritatiii Nationale pentru Comunicatii (ANC) o sesizare īmpotriva pārātei S.C. Vodafone Romania S.A., solicitānd prin aceasta obligarea pārātei la īncheierea unui act aditional la acordul de interconectare nr. 204/01/5931/15.08.2006 īncheiat īntre parti, care sa stabileasca conditiile īn care se realizeaza accesul la reteaua S.C. Romtelecom S.A. pentru terminarea la puncte mobile a apelurilor originate īn reteaua S.C. Vodafone Romania S.A. si terminarea īn reteaua S.C. Vodafone Romania S.A. a apelurilor originate la puncte mobile īn reteaua S.C. Romtelecom S.A. (Serviciul), precum si stabilirea unui tarif de 7,21 eurocenti/minut (exclusiv TVA) pentru serviciul de interconectare īn vederea terminarii apelurilor la puncte mobile īn reteaua S.C. Romtelecom S.A. Sesizarea a fost īnregistrata la ANC cu nr. SC-8069/12.03.2009.

 

De asemenea, S.C. Romtelecom S.A., a solicitat, ca masura cu caracter provizoriu, obligarea pārātei la mentinerea accesului la reteaua sa pentru furnizarea Serviciului pāna la solutionarea litigiului pe fond prin decizie a presedintelui Autoritatii, iar, īn situatia īn care, pāna la momentul solutionarii de catre Autoritate a capatului de cerere privind dispunerea de masuri provizorii, S.C. Vodafone Romania S.A. ar retrage accesul acordat īn vederea furnizarii Serviciului, sa fie obligata la redeschiderea accesului īnspre sii dinspre reteaua S.C. Vodafone Romania S.A.

Pentru solutionarea sesizarii sale, reclamanta a ales procedura contencioasa.

Cererea reclamantei privind dispunerea de masuri cu caracter provizoriu a fost solutionata prin Decizia presedintelui ANCOM nr. 198/2009.

La data de 16 aprilie 2009, reclamanta a formulat cerere de renuntare la sesizare.

 

 

 

Solutia ANCOM:

 

Decizia presedintelui ANCOM nr. 198/2009 privind dispunerea de masuri cu caracter provizoriu.

 

Decizia presedintelui ANCOM nr. 347/2009 privind solutionarea litigiului dintre S.C. Romtelecom S.A. - S.C. Vodafone Romania S.A.