Industrie

Litigiu S.C. RCS & RDS S.A. - S.C. UPC Romania S.R.L.

Reclamant-parat:

S.C. RCS & RDS S.A.

 

Parat-reclamant:

S.C. UPC Romania S.R.L.

 

Data inaintarii sesizarii:

4 ianuarie 2010

 

Data inaintarii cererii reconventionale

21 ianuarie 2010

 

Descriere:

 

La data de 4 ianuarie 2010, reclamanta S.C. RCS & RDS S.A. (RCS & RDS) a inaintat Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) o sesizare impotriva paratei S.C. UPC Romania S.R.L. (UPC).

 

Sesizarea a avut ca obiect obligarea UPC la incheierea unui act aditional la acordul de interconectare existent intre parti, care sa introduca, în sarcina ambelor parti contractante, tarifele asociate serviciului de implementare si folosire a capacitatii de interconectare.

 

Pentru solutionarea sesizarii sale, reclamanta a ales procedura contencioasa.

 

Parata a formulat, la randul sau, o cerere reconventionala prin care a solicitat ANCOM reglementarea cuantumului tarifelor asociate serviciului de implementare si folosire a capacitatii de interconectare percepute de RCS & RDS si stabilirea unui termen maxim în care RCS & RDS sa fie obligata la semnarea si implementarea actului aditional la acordul de interconectare existent, continând aceste tarife.

 

 

Solutia ANCOM:

 

Decizia presedintelui ANCOM nr. 697/2010 privind solutionarea litigiului dintre S.C. RCS & RDS S.A. – S.C. UPC Romania S.R.L.