Free cookie consent management tool by TermsFeed Actualizare preferințe cookie-uri
Industrie

Litigiu LUNIC S.R.L. - SOCIETATEA DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE TRANSILVANIA SUD S.A. (în prezent, SOCIETATEA DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICA ROMÂNIA S.A.)

Reclamanta-pârâta:

LUNIC S.R.L.

Pârâta-reclamanta:

SOCIETATEA DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE TRANSILVANIA SUD S.A. (în prezent, SOCIETATEA DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICA ROMÂNIA S.A.)

Data înaintarii sesizarii:

2 aprilie 2019

Data înaintarii cererii reconvenționale:

8 mai 2019

Descriere:

La data de 2 aprilie 2019, societatea LUNIC S.R.L. a înaintat o sesizare împotriva SOCIETAȚII DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE TRANSILVANIA SUD S.A. (în prezent SOCIETATEA DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICA ROMÂNIA S.A.), prin care a solicitat Autoritații sa analizeze și sa se pronunțe daca tariful care a facut obiectul discuțiilor dintre parți, respectiv tariful propus de catre pârâta, prin adresa înregistrata cu nr. 7500/5981/02.08.2018, respecta prevederile art. 19 alin. (2) din Legea nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a retelelor de comunicatii electronice, precum si pentru stabilirea unor masuri pentru reducerea costului instalarii retelelor de comunicatii electronice.

La data de 8 mai 2019, SOCIETATEA DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE TRANSILVANIA SUD S.A. a formulat cerere reconvenționala, prin care a solicitat Autoritații sa oblige societatea LUNIC S.R.L. la încheierea unui contract nou, care sa prevada aplicarea tarifelor stabilite conform „Studiului de piața și fundamentare tarife privind utilizarea stâlpilor de electricitate ca suport pentru infrastructura Tc și/sau CATv” [1], pâna la data la care ANCOM se va pronunța, prin decizie, asupra tarifelor pentru accesul la infrastructura Electrica România, în dosarul aflat pe rolul ANCOM și în care SOCIETATEA DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE TRANSILVANIA SUD S.A. avea ca oponent societatea TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS S.A. sau pâna la data la care societatea LUNIC S.R.L. utilizeaza efectiv stâlpii de susținere ai liniilor electrice aeriene de joasa tensiune ca suport al rețelelor de comunicații.

Solutia ANCOM:

Decizia președintelui ANCOM nr. 263/2021 privind soluționarea litigiului dintre societatea LUNIC S.R.L. și SOCIETATEA DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE ROMÂNIA S.A.

[1] realizat de PricewaterhouseCoopers Management Consultants S.R.L.