Industrie

Litigii

S.C. Aietes Telecom Galati Filiala Tulcea S.R.L. - S.C. Romtelecom S.A.

Reclamant
S.C. Aietes Telecom Galati filiala Tulcea S.R.L.

Pārāt
S.C. Romtelecom S.A.

Data īnaintarii sesizarii
1 iulie 2004

Descriere
La data de 1 iulie 2004, reclamanta S.C. Aietes Telecom Galati Filiala Tulcea S.R.L. (denumita īn continuare Aietes), cu sediul īn Tulcea, Str. Progresului nr.37, judetul Tulcea, a introdus la Autoritatea Nationala de Reglementare īn Comunicatii (denumita īn continuare ANRC), īn temeiul dispozitiilor art.36 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicatiilor, aprobata, cu modificari si completari, prin Legea nr.591/2002 si ale art.1 alin.(2) din Decizia presedintelui ANRC nr.1331/2003 privind stabilirea procedurii de solutionare a litigiilor ce intra īn competenta ANRC, o sesizare īmpotriva pārātei S.C. Romtelecom S.A. (denumita īn continuare Romtelecom), cu sediul īn Bucuresti, Str. Gārlei nr.1B, sector 1, solicitānd prin aceasta obligarea pārātei la negocierea si īncheierea unui acord de interconectare, stabilirea de catre ANRC a conditiilor tehnice si comerciale ale acestui acord (īn ceea ce priveste sistemul de semnalizare si tarifele aplicabile), anularea facturilor emise de pārāta prin care reclamantei i-au fost aplicate tarife corespunzatoare ofertei sale destinate utilizatorilor finali, precum si asigurarea posibilitatii utilizatorilor ambelor parti de a comunica īntre ei si a posibilitatii utilizatorilor Romtelecom de a avea acces la serviciile de platforma inteligenta si la serviciile furnizate prin intermediul indicativului individual de selectare a transportatorului alocat Aietes, prin intermediul retelei operate de S.C. Net-Connect Internet S.R.L. Sesizarea a fost īnregistrata la ANRC cu nr.15010/01.07.2004 si, pentru solutionarea acesteia, reclamanta a ales procedura contencioasa.

Prin aceasta sesizare, Aietes a mai solicitat, ca masura cu caracter provizoriu, obligarea pārātei la redeschiderea celor doua circuite E1/R2 ce asigurau legatura dintre retelele celor doua parti sau cel putin a unuia dintre ele pāna la solutionarea litigiului pe fond prin decizie a presedintelui ANRC, urmānd ca īn acest interval reclamanta sa achite catre pārāta tarifele maxime aplicabile, reglementate de legislatia īn vigoare. Cererea reclamantei privind dispunerea de masuri cu caracter provizoriu a fost solutionata prin Decizia presedintelui ANRC nr.1120/2004.

De asemenea, la data de 5 mai 2004, Aietes a introdus la Tribunalul Galati o cerere de chemare īn judecata īmpotriva Romtelecom, solicitānd instantei recunoasterea calitatii de operator autorizat a reclamantei, constatarea īndeplinirii conditiilor legale privind interconectarea retelelor celor doua parti, obligarea pārātei la īncheierea unui contract de interconectare (tarifele fiind cele reglementate de ANRC pentru relatiile dintre Romtelecom si alti operatori), precum si cheltuieli de judecata. Cererea a facut obiectul dosarului nr.946/COM/2004, iar, prin sentinta civila nr.939 din 17 iunie 2004, Tribunalul Galati a declinat competenta de solutionare a cauzei īn favoarea ANRC. Īn urma ramānerii irevocabile, prin nerecurare, a acestei sentinte, Tribunalul Galati a transmis la data de 9 august 2004 dosarul cauzei, īnregistrat la ANRC cu nr.19298/16.08.2004.

Solutia ANRC

Decizia Presedintelui ANRC nr.14/2005

Decizia Presedintelui ANRC nr.1120/2004