Industrie

Litigii

S.C. Intersat S.R.L. - S.C. Orange România S.A.

Reclamant
S.C. Intersat S.R.L.

Pârât
S.C. Orange România S.A.

Data înaintarii sesizarii
5 aprilie 2004

Descriere
În motivarea sesizarii, reclamanta arata ca a solicitat încheierea unui acord de interconectare cu S.C. Orange România S.A. în cursul lunii mai 2003. În urma discutiilor cu pârâta, ca solutie tehnica s-a optat pentru interconectarea indirecta, folosind serviciul de interconectare în vederea tranzitului comutat furnizat de catre S.C. Romtelecom S.A.
Reclamanta pretinde ca S.C. Orange România S.A. a conditionat semnarea acordului de interconectare de încheierea prealabila a unui „Acord de Confidentialitate”.
În continuare, reclamanta sustine ca acordul de interconectare încheiat cu S.C. Romtelecom S.A. a fost pus în functiune la data de 1 aprilie 2004, precum si ca 600 de abonati ai S.C. Intersat S.R.L. nu pot efectua sau primi apeluri catre/dinspre reteaua S.C. Orange România S.A.
Având în vedere ca în perioada mai 2003 - aprilie 2004 a purtat corespondenta în vederea încheierii unui acord de interconectare cu S.C. Orange România S.A., reclamanta considera ca a fost depatit orice termen rezonabil pentru negocierea unui asemenea acord.
De asemenea, reclamanta sustine ca S.C. Orange România S.A. a solicitat marcarea suplimentara de catre S.C. Romtelecom S.A. a traficului dinspre S.C. Intersat S.R.L., considerând nejustificata aceasta solutie. Reclamanta propune ca orice costuri si solutii tehnice pentru implementarea unei astfel de masuri sa fie suportate de catre pârâta.
S.C. Intersat S.R.L. solicita stabilirea de catre ANRC a unui termen limita pentru implementarea acordului de interconectare dintre S.C. Intersat S.R.L. si S.C. Orange România S.A.
În drept, reclamanta si-a întemeiat sesizarea pe dispozitiile Deciziei presedintelui ANRC nr.147/2002 privind principiile si preconditiile ofertei de referinta pentru interconectarea cu reteaua publica de telefonie fixî, modificata si completata prin Decizia presedintelui ANRC nr.1384/2003.
Procedura agreata de reclamanta în vederea solutionarii litigiului este medierea.

Solutia ANRC
Decizia nr.148/2004 privind solutionarea litigiului dintre S.C.Intersat S.R.L. si S.C. Orange România S.A.