ANCOM

Consultari curente internationale

 

_____________________________________________________________________________________________

 

  • Consultare publică cu privire la proiectul de raport OAREC privind practicile și provocările renunțării treptate la 2G și 3G

14 iunie 2023

 

În timpul celei de-a 55-a reuniuni plenare a OAREC (8 iunie 2023), Consiliul autorităților de reglementare a aprobat proiectul „Raportului OAREC privind practicile și provocările renunțării treptate la 2G și 3G” pentru consultare publică.

Acest raport este structurat după cum urmează:

Capitolul 1 stabilește câteva informații de bază și oferă o privire de ansamblu asupra provocărilor și oportunităților care decurg din eliminarea treptată a 2G/3G, precum și exemple de practici conexe în mai multe țări.

Capitolul 2 evidențiază pe scurt impacturile și oferă câteva perspective asupra a ceea ce unele ANR-uri consideră a fi principalele impacturi ale renunțării treptate a 2G/3G.

Capitolul 3 este o analiză la nivel înalt a părților interesate care subliniază diferitele atribute de implicare a părților interesate și își propune să ajute la avansarea conversației despre eliminarea treptată a 2G/3G. În încheiere, se regăsesc următoarele întrebări principale de consultare:

Ce alte provocări/impacturi potențiale ați identifica?

Cât de urgent credeți că trebuie abordate diferitele provocări/impacte (timp, prioritate)?

Ce provocări/impacte au fost deja rezolvate sau pot fi considerate minore?

Ce părți interesate ar trebui să inițieze (mai multe) eforturi pentru a face față provocărilor/impactelor?

Ce părți interesate ar trebui să fie implicate în eforturile de a răspunde provocărilor/impactelor? Cum ar trebui să contribuie?

Capitolul 4 este punctul de vedere preliminar al OAREC care stabilește importanța implicării părților interesate.

OAREC saluta opiniile părților interesate în legătură cu oricare dintre materialele prezentate în raport și, în special, feedback-ul cu privire la întrebările ridicate în capitolul 3 ar fi foarte apreciat.

 

Consultarea publică se desfășoară în perioada 14 iunie 2023 - 15 august 2023.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul OAREC, iar termenul limita pentru trimiterea contribuțiilor este 15.08.2023.