ANCOM

ERGP - Grupul autorităților europene de reglementare īn domeniul serviciilor poștale

   

Cadrul general

Grupul autorităților europene de reglementare īn domeniul serviciilor poștale este un organism īnfiinţat printr-un act normativ comunitar cu scopul de a asigura aplicarea coerentă īn Statele Membre UE a cadrului de reglementare privind serviciile poştale şi de a contribui la dezvoltarea pieţei interne a Uniunii. Grupul este alcătuit din cele 28 de autorităţi naţionale de reglementare din Statele Membre UE. Comisia Europeană, Autoritatea de Supraveghere EFTA, statele SEE și statele candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană au statut de observator. Romānia, prin ANCOM, a deţinut preşedinţia ERGP īn 2014, respectiv vicepreședinția īn 2015.
ERGP īşi desfăşoară activitatea specifică īn cadrul a cinci subgrupuri de lucru: sub-grupul privind alocarea costurilor/reglementarea tarifară, sub-grupul privind implementarea și evoluția USO, sub-grupul privind satisfacţia utilizatorilor finali şi monitorizarea rezultatelor pieţei, sub-grupul privind serviciile de livrare transfrontalieră a coletelor generate de comerțul electronic și sub-grupul de lucru privind concurenţa „end-to-end” şi reglementarea accesului. Activităţile acestora s-au concretizat īntr-o varietate de rapoarte care sunt publicate pe pagina de internet a ERGP.

Reuniuni plenare ERGP

Rezultatele celei de-a 18-a reuniuni plenare ERGP din 25 iunie 2020

ReadSpeaker Download - 84k

Evenimente ERGP

Analiză ERGP in contextul COVID-19

Grupul autoritatilor europene de reglementare īn domeniul serviciilor poștale (ERGP) colectează informații cu privire la măsurile luate īn sectorul poștal īn contextul pandemiei de coronavirus și al impactului operațional al acesteia īn statele europene. Aceste informații, conținānd situația raportată pānă la data de 21 aprilie 2020, sunt disponibile, īn limba engleză, īn documentul de mai jos, precum si  pe pagina de internet a ERGP, aici. 

  

Analiza ERGP īn contextul COVID-19

ReadSpeaker Download - 811k