Evenimente

 

08:30 – 09:00

Īnregistrare

 

 

09:00

10:00

 

 

Sesiunea 1 -

Sesiunea de deschidere

Lansare eveniment: Sorin Mihai GRINDEANU, Președinte ANCOM - Harta acoperirii cu rețele și servicii mobile elaborată de ANCOM

Invitați:

  • Marcel CIOLACU, Președintele Camerei Deputaților, Parlamentul Romāniei
  • Alexandru PETRESCU, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale din Romānia                   
  • Raed ARAFAT Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne
  • Mircea CAZAN, Președintele Comisiei pentru Comunicații și Tehnologia Informației, Senatul Romāniei
  • Maria Cristina TOMA, Manager, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

 

Un utilizator informat este un utilizator puternic. Īntr-o lume tot mai conectată și dependentă de rețele de comunicații tot mai performante, punctul de echilibru īntre promovarea inovației īn rāndul operatorilor și protejarea utilizatorilor finali devine tot mai greu de găsit. De aceea, autoritățile de reglementare dezvoltă diverse instrumente de educare și informare a utilizatorilor, astfel īncāt aceștia nu doar să obțină un maxim de beneficii, ci să aibă o experiență plăcută īn domeniul telecomunicațiilor. Conform ultimului studiu ANCOM, 93% dintre romāni sunt mulțumiți de calitatea serviciilor mobile, īnsă printre principalele motive de nemulțumire cel mai important pare a fi lipsa sau proasta calitate a semnalului. ANCOM vine și īn īntāmpinarea acestei nevoi  punānd la dispoziția utilizatorilor finali din Romānia o hartă de ultimă generație a acoperirii cu rețele și servicii de comunicații mobile.

10:00 – 10:30

Pauză de cafea

 

 

 

 

 

 

 

10:30

12:00

Sesiunea 2

Introducere: Cristin POPA, Director Executiv Monitorizare și Control, ANCOM

 

Participanți:

  • Michel Van BELLINGHEN, Președinte, Autoritatea de Reglementare pentru Comunicații Electronice (BIPT) Belgia
  • Abdou Koussie GUIRSI, Director Control și Inspecție, ARCEP – Republica Ciad
  • Maja Mitic, co-președinte al grupului de lucru pentru acoperire mobilă al BEREC (RATEL, Serbia)
  • Tomaz Sturm, Departamentul de Telecomunicații al AKOS, Slovenia   

Q&A

Moderator: Mihai CONSTANTIN, jurnalist

 

Sesiunea 2: Hărțile de acoperire aduc beneficii īntregului sector telecom

Asigurarea unei acoperiri cāt mai extinse a rețelelor mobile și a unei calități cāt mai bune a serviciilor sunt obiective comune atāt pentru autoritățile de reglementare, cāt și pentru operatori. Īn calitate de arbitri ai sectorului de comunicații electronice, autoritățile de reglementare depun eforturi să pună la dispoziția tuturor (consumatori, decidenți, guverne naționale, industrie și alte părți interesate) informații verificate și ușor accesibile privind stadiul acoperirii cu comunicații mobile. O hartă a acoperirii mobile ușor de accesat oferă o imagine de ansamblu asupra dezvoltării diverselor servicii de comunicații electronice furnizate prin rețelele mobile. O mai mare transparență īn ceea ce privește acoperirea oferită de diferiți operatori poate contribui la promovarea concurenței īntre aceștia, care vor fi astfel stimulați să asigure acoperire cu servicii de cāt mai bună calitate și să investească īn rețele care să extindă această acoperire.

 

12:00 – 12:30

Concluzii