Evenimente

10 ani de reglementare în comunicatii în România

Vrei sa stii cât ai fi platit acum 10 ani sa vorbesti la mobil? Încearca aplicatia noastra! Aplicatia îti permite sa introduci date despre actualul nivel al consumului tau de servicii de telefonie mobila, returnându-ti costul la care ai fi achizitionat aceleasi servicii în urma cu 10 ani.

 În anul 2012, ANCOM aniverseaza împlinirea a 10 de ani de reglementare a comunicatiilor electronice, perioada în care, pe fondul liberalizarii pietei si transpunerii în legislatia nationala a cadrului european de reglementare, autoritatea a actionat pentru promovarea concurentei, satisfacerea intereselor utilizatorilor si stimularea investitiilor eficiente în infrastructuri. De la înfiintarea sa în anul 2002, Autoritatea a îndeplinit aceste obiective realizând mai multe cicluri de analize de piata si impunând masurile necesare pentru remedierea problemelor concurentiale identificate, reglementând tarifele unor servicii cheie pentru functionarea competitiva a pietelor, desemnând furnizori de serviciu universal, dar si printr-o serie de interventii simetrice, precum implementarea portabilitatii numerelor, închiderea planului national de numerotatie sau adoptarea de masuri dedicate informarii si protejarii intereselor utilizatorilor finali.

DOCUMENT - 10 ani de reglementare a sectorului comunicaţiilor electronice din România”

La 10 ani de la înfiinţare, ANCOM a elaborat un document al efectelor reglementărilor Autorităţii asupra dezvoltării pieţei de comunicaţii electronice din România. Aflaţi din acest document cum au evoluat cei mai importanţi indicatori ai sectorului telecomunicaţiilor: număr de utilizatori, număr de conexiuni, volum de trafic şi tarife.

INFOGRAFICE - Piaţa comunicaţilor electronice 2003 - 2012

WIDGET

Aplicaţia poate fi încercată aici şi preluată pe alte site-uri prin inserarea unuia din codurile de mai jos în site-ul dvs.

Widget 250 x 250

Widget 300 x 100

Widget 240 x 400

Widget 300 x 250

Widget 336 x 280

Widget 728 x 90