Evenimente

10 ani de reglementare în comunicaţii în România

Vrei să ştii cât ai fi plătit acum 10 ani să vorbeşti la mobil? Încearcă aplicaţia noastră! Aplicaţia îţi permite să introduci date despre actualul nivel al consumului tău de servicii de telefonie mobilă, returnându-ţi costul la care ai fi achiziţionat aceleaşi servicii în urmă cu 10 ani.

 În anul 2012, ANCOM aniversează împlinirea a 10 de ani de reglementare a comunicaţiilor electronice, perioadă în care, pe fondul liberalizării pieţei şi transpunerii în legislaţia naţională a cadrului european de reglementare, autoritatea a acţionat pentru promovarea concurenţei, satisfacerea intereselor utilizatorilor şi stimularea investiţiilor eficiente în infrastructuri. De la înfiinţarea sa în anul 2002, Autoritatea a îndeplinit aceste obiective realizând mai multe cicluri de analize de piaţă şi impunând măsurile necesare pentru remedierea problemelor concurenţiale identificate, reglementând tarifele unor servicii cheie pentru funcţionarea competitivă a pieţelor, desemnând furnizori de serviciu universal, dar şi printr-o serie de intervenţii simetrice, precum implementarea portabilităţii numerelor, închiderea planului naţional de numerotaţie sau adoptarea de măsuri dedicate informării şi protejării intereselor utilizatorilor finali.

DOCUMENT - 10 ani de reglementare a sectorului comunicaţiilor electronice din România”

La 10 ani de la înfiinţare, ANCOM a elaborat un document al efectelor reglementărilor Autorităţii asupra dezvoltării pieţei de comunicaţii electronice din România. Aflaţi din acest document cum au evoluat cei mai importanţi indicatori ai sectorului telecomunicaţiilor: număr de utilizatori, număr de conexiuni, volum de trafic şi tarife.

INFOGRAFICE - Piaţa comunicaţilor electronice 2003 - 2012

WIDGET

Aplicaţia poate fi încercată aici şi preluată pe alte site-uri prin inserarea unuia din codurile de mai jos în site-ul dvs.

Widget 250 x 250

Widget 300 x 100

Widget 240 x 400

Widget 300 x 250

Widget 336 x 280

Widget 728 x 90