Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Evenimente

Strategii pentru spectrul radio – necesitate, oportunitate, implicare

Bun venit pe pagina de internet dedicată conferinţei internaţionale de anul acesta a Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, care a avut loc în data de 12 mai la Bucureşti.
Titlul conferinţei, Strategii pentru spectrul radio – necesitate, oportunitate, implicare, este strâns legat de sărbătorirea în acest an a 20 de ani de administrare a spectrului radio în România. ANCOM a dorit să marcheze această aniversare prin crearea unui pol de discuţii şi de prezentare a experienţelor la nivel regional şi internaţional, care să ofere elemente utile în elaborarea în România a unor strategii care să permită utilizarea eficientă a spectrului radio şi deschiderea de noi benzi pentru noile tehnologii BWA, oferind în acelaşi timp predictibilitate mediului economic.
Este binecunoscut faptul că spectrul radio reprezintă o resursă esenţială, care stă la baza unuia dintre cele mai dinamice sectoare ale lumii: comunicaţiile radio. Dat fiind caracterul său de resursă limitată, este esenţial ca alocarea frecvenţelor să fie coordonată eficient şi reglementată în mod corespunzător atât la nivel naţional, cât şi internaţional, având în vedere că o mai bună reglementare va elibera întregul potenţial socio-economic al acestei resurse.

Prezentări