ANCOM

ERGP - Grupul autorităților europene de reglementare īn domeniul serviciilor poștale

Cadrul general

Grupul autorităților europene de reglementare īn domeniul serviciilor poștale (ERGP) este un organism īnfiinţat īn anul 2010, printr-un act normativ comunitar, cu scopul de a asigura aplicarea coerentă īn Statele Membre UE a cadrului de reglementare privind serviciile poştale şi de a contribui la dezvoltarea pieţei interne a Uniunii.


Grupul este alcătuit din cele 28 de autorităţi naţionale de reglementare din Statele Membre UE. Comisia Europeană, Autoritatea de Supraveghere EFTA, statele SEE și statele candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană au statut de observator.


Secretariatul ERGP este asigurat de Comisia Europeană, īn timp ce președintele grupului este ales din rāndul membrilor. Romānia, prin ANCOM, a deţinut preşedinţia ERGP īn 2014, respectiv vicepreședinția īn 2015.


ERGP īşi desfăşoară activitatea specifică īn cadrul unor subgrupuri de lucru, formate din experți ai autorităților  naționale de reglementare și care tratează subiecte specifice, īn funcție de obiectivele stabilite īn programul anual de lucru al acestui organism. Activităţile acestor sub-grupuri s-au concretizat de-a lungul anilor īntr-o varietate de rapoarte care sunt disponibile pe pagina de internet a ERGP, la secțiunea Documente ERGP.

Reuniuni plenare ERGP

Rezultatele celei de-a 18-a reuniuni plenare ERGP din 25 iunie 2020

ReadSpeaker Download - 84k

Evenimente ERGP

Analiză ERGP in contextul COVID-19

Īn contextul pandemiei de coronavirus, ERGP colectează informații cu privire la impactul operațional al pandemiei asupra sectorului poștal īn statele europene, precum și măsurile luate īn sectorul poștal pentru a combate efectele pandemiei. Aceste informații sunt actualizate periodic și sunt disponibile, īn limba engleză, pe pagina de internet a ERGP, aici