Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Evenimente

ANRC viziteaza telecentrul din Fagetu

8 iunie 2006, Fagetu, jud. Salaj. Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare în Comunicatii, Dan Georgescu, împreuna cu Ionel Branga, Director Executiv Comercial din partea RADIOCOM - Societatea Nationala de Radiocomunicatii, s-au întâlnit astazi cu utilizatorii telecentrului din localitatea Fagetu, judetul Salaj pentru a prezenta si testa, alaturi de acestia, serviciile de telefonie si Internet oferite de telecentru începând din primavara acestui an.


Fagetu se numara printre localitatile în care a fost instalat câte un telecentru ca parte a programului national de instalare de telecentre în comunitatile cu acces limitat la serviciile de telefonie si Internet. În cadrul acestui program au fost instalate 33 de telecentre si vor mai fi date în folosinta 75 pâna la sfârsitul lunii august a acestui an. Fagetu este una dintre cele 9 localitati din cadrul proiectului în care solutia de comunicatii a fost instalata de RADIOCOM, aceasta companie urmând sa dea în folosinta înca 50 de telecentre pâna la sfârsitul lunii august 2006.


În urma cu doua luni, locuitorii din Fagetu, dintre care 99% sunt de etnie slovaca, nu aveau acces la telecomunicatii pentru ca în sat nu era instalata nicio linie telefonica fixa iar telefonul mobil poate fi utilizat doar cu mare dificultate pentru ca localitatea se afla la limita de acoperire a retelelor de telefonie mobila. De la instalarea telecentrului, cei peste 700 de locuitori ai satului pot initia si primi apeluri locale, nationale si internationale, inclusiv catre retelele de telefonie mobila, pot suna la numarul pentru apeluri de urgenta – 112 si pot accesa paginile de Internet sau pot utiliza faxul. Astazi localnicii au avut acces gratuit la toate serviciile din telecentru.