Comunicate de presă

Seminar ERGP - „Protectia consumatorului pe piata serviciilor poștale – noutăți, provocări, soluții”

10.10.2017

 

Grupul Reglementatorilor Europeni din domeniul serviciilor poștale (ERGP) organizează în colaborare cu autoritatea de reglementare germană (BNetzA) seminarul cu tema „Protecția consumatorului pe piața serviciilor poștale – noutăți, provocări, soluții”. Seminarul va avea loc la Bonn, Germania,  în data de 29 noiembrie 2017.

Evenimentul este dedicat tuturor actorilor europeni din domeniul serviciilor poștale, în special asociațiilor de consumatori și utilizatorilor de servicii poștale. Seminarul reprezintă o oportunitate de dialog cu reprezentanții autorităților de reglementare membre ale ERGP și reprezentanții Comisiei Europene.
Formatul evenimentului
Dezbaterile din cadrul seminarului se vor purta pe parcursul a două sesiuni:
1) Sesiunea dedicată reclamațiilor utilizatorilor va compara experiențele din Statele Membre și va analiza gradul de transparență a informațiilor, ținând cont de diversitatea serviciilor poștale, precum și de evoluția rapidă a soluțiilor inovatoare în domeniul serviciilor poștale (noi soluții tehnologice, sisteme automate de tip self-service).
2) Sesiunea dedicată prezentării și dezbaterii studiului privind principalele evoluții ale sectorului poștal care va fi realizat de Copenhagen Economics: calendar, obiective cheie și plan de implicare a actorilor de pe piață.
Lucrările seminarului se vor desfășura în limba engleză.
Participare la seminar
Înregistrarea pentru participarea la seminar se realizează până la data de 6 noiembrie 2017, prin completarea și trimiterea la adresa GROW-ERGP@ec.europa.eua formularului disponibil aici.
Mai multe detalii despre seminar puteți găsi aici.