Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Comunicate de presă

Procedura de acreditare a mass-media la Conferința ITU PP-22

13.09.2022

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, lideri din 193 de țări se vor reuni la București pentru a stabili direcția globală a transformării digitale și pentru a alege viitoarea conducere a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, agenție ONU pentru tehnologia informației și comunicații.

Reporterii care se ocupă de domeniile afaceri, finanțe și dezvoltare, precum și cei interesați de tehnologie și afaceri externe, vor avea ocazii unice de a realiza știri cu privire la provocările și oportunitățile cu care ne vom confrunta cu toții în anii următori.

 

Procesul de acreditare

  • Reprezentanții mass-media care intenționează să participe la acest eveniment sunt rugați să se acrediteze, aici.
  • Informații suplimentare privind procedura de acreditare la un eveniment UIT este descrisă aici.
  • Pentru a respecta protocoalele de securitate ONU, accesul la locul de desfășurare a evenimentului va fi permis doar persoanelor care poartă ecusonul eliberat de organizatorii evenimentului, fără excepții.
  • Reprezentanții mass-media sunt sfătuiți să-și depună cererile de acreditare și înregistrare cât de curând posibil, pentru a acorda suficient timp în vederea verificării acreditărilor mass-media și pentru a primi informații utile în perioada premergătoare conferinței.
  • Materialele de informare, comunicatele de presă, postările video, fotografiile și multe altele sunt disponibile pe pagina PP-22 Online Newsroom.

Când: 26 septembrie – 14 octombrie 2022 (confirmarea sesiunilor care sunt deschise presei, precum și orele pentru conferințele de presă, vor fi comunicate în apropierea datelor evenimentelor).

Unde: Palatul Parlamentului, București, România (nu va exista posibilitatea de a participa la sesiuni în regim virtual, dar va exista posibilitatea de a urmări lucrările tuturor sesiunilor prin webcast).

 

Către viitorul nostru digital

Pe parcursul celor trei săptămâni, se preconizează că PP-22 va atrage aproximativ 3.000 de participanți, inclusiv șefi de stat și demnitari la nivel înalt din cele 193 de state membre ale UIT.

Delegațiile vor include, de asemenea, reprezentanți ai tuturor categoriilor de membri UIT – companii private, instituții academice și organisme naționale, regionale și internaționale implicate în activitățile organizației privind radiocomunicațiile și standardizarea, sau promovarea transformării digitale în conformitate cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU.

PP-22 va stabili politicile generale ale UIT, precum și planurile strategice și financiare pentru perioada 2024-2027, care vizează întreaga activitate a UIT, dar, cu precădere, aspecte-cheie ca incluziunea digitală și reducerea decalajului digital, sau cele mai bune modalități de a mobiliza inteligența artificială (IA), internetul obiectelor (IoT) și rețelele 5G și viitoare către 6G, împreună cu alte tehnologii noi și emergente, pentru a îmbunătăți modul în care oamenii din întreaga lume trăiesc și muncesc.

Conferința va alege, de asemenea, cei cinci înalți oficiali ai UIT – secretarul general, secretarul general adjunct și directorii birourilor de radiocomunicații, standardizare în telecomunicații și, respectiv, dezvoltare a telecomunicațiilor – care vor ghida activitatea organizației în următorii patru ani.