Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Sesizeazã ANCOM

Litigiile dintre utilizatorii finali si furnizorii de servicii de comunicatii electronice

Utilizatorii finali se pot adresa ANCOM ├«n vederea solu┼úion─ârii litigiilor ocazionate de aplicarea Legii nr. 304/2003 ┼či nerezolvate pe cale amiabil─â cu furnizorii de servicii de comunica┼úii electronice. Procedura de solutionare a litigiilor este stabilit─â de prevederile Capitolului III din Decizia nr. 480/2010┬áprivind stabilirea procedurii de solu┼úionare a litigiilor ce intr─â ├«n competen┼úa Autorit─â┼úii Na┼úionale pentru Administrare ┼či Reglementare ├«n Comunica┼úii.

 

Procedura de solu┼úionare a litigiilor dintre utilizatorii finali ┼či furnizorii de servicii de comunica┼úii electronice este facultativ─â ┼či gratuit─â.

 

Procedura de solu┼úionare a litigiilor dintre utilizatorii finali ┼či furnizorii de servicii de comunica┼úii electronice este o procedur─â scris─â.

 

├Än vederea stabilirii cu exactitate a situa┼úiei de fapt ┼či a normelor juridice aplicabile, persoanele din cadrul ANCOM responsabile cu solu┼úionarea sesiz─ârilor solicit─â p─âr┼úilor, ├«n scris, informa┼úiile pe care le consider─â necesare, precum ┼či pozi┼úia acestora cu privire la aspectele aflate ├«n discu┼úie.

 

Dacă este cazul, în vederea verificării respectării de către furnizorul în cauză a obligaţiilor care îi incumbă în temeiul legislaţiei din domeniul comunicaţiilor electronice, ANCOM poate demara acţiuni de control.

 

├Än cazul ├«n care, ├«n termen de 60 de zile de la primirea unei sesiz─âri, p─âr┼úile nu au ajuns la o ├«n┼úelegere cu privire la obiectul litigiului, ANCOM va identifica modalit─â┼úile de solu┼úionare a litigiului pe care le consider─â adecvate ┼či va transmite p─âr┼úilor propunerea sa de solu┼úionare a litigiului, motivat─â ├«n mod corespunz─âtor. Aceasta propunere are caracter de recomandare.

 

Decizia nr. 480/2010 pune la dispozi┼úia celor interesa┼úi un formular de sesizare, care nu este obligatoriu, dar care poate servi drept model cu privire la categoriile de informa┼úii care trebuie aduse la cuno┼čtin┼úa ANCOM.