Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Evenimente

Liberalizarea comunicatiilor - regulile jocului

Sub patronajul ANRC, FINMEDIA - prin Departamentul Conferintele Piata Financiara - a organizat conferinta

 

            LIBERALIZAREA COMUNICATIILOR - REGULILE JOCULUI.

 

Acest eveniment a fost conceput în scopul de a oferi reprezentantilor industriei de comunicatii si ai societatii civile o întâlnire de evaluare înaintea momentului decisiv al liberalizarii pietei telecomunicatiilor, care va avea loc la 1 ianuarie 2003. Scopul acestei întâlniri este sa evidentieze toate aspectele relevante pe care noile realitati ale pietei le vor crea, de la motivele economice guvernând deciziile ANRC pâna la rolul mass media în noul context al pietei.

 

Dupa discursurile de deschidere sustinute de oficialitati si anume Dan Nica, ministrul român al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ion Smeeianu, Presedintele ANRC si Alexandrina Hîrtan, vicepresedintele ANRC, au fost prezentate temele majore ce vor fi abordate/dezbatute: dereglementarea pietei telecomunicatiilor, oportunitatile de afaceri, legislatia secundara ce va stabili regulile pentru actualii si viitorii jucatori pe piata liberalizata.

 

Conferinta a continuat cu trei sesiuni tematice, doua dedicate industriei si una media si societatii civile.

 

Conferinta a beneficiat de participarea unor reprezentanti ai unor organisme de reglementare din strainatate, care vor împartasi audientei românesti problemele pe care tarile lor le-au întâmpinat în contextul liberalizarii pietei comunicatiilor. De asemenea, reprezentanti ai celor mai mari companii private de telecomunicatii din România vor explica oportunitatile de afaceri de pe piata româneasca.

 

Conferinta organizata în ajunul completei liberalizari a pietei românesti a telecomunicatiilor a reunit cei mai importanti actori ai pietei telecomunicatiilor într-o discutie deschisa si productiva asupra celor mai presante probleme pe care le întâmpina pe masura ce se pregatesc sa intre într-un nou si provocator mediu de afaceri.

 

Au participat oficiali ai autoritatilor de reglementare, reprezentanti ai companiilor de telecomunicatii, precum si ai companiilor care vor intra pe piata telefoniei fixe.