Comunicate de presă

Expoziția ANCOM de echipamente telecom s-a īmbogațit cu o colecție de peste 100 de telefoane mobile

15.09.2014

 
Expoziția Muzeul de echipamente telecom” creată de ANCOM īn anul 2011 s-a īmbogațit cu o colecție privată de peste 100 de telefoane mobile produse īn perioada 1995-2009. Colecția conține modele precum Nokia 5110, 3310, Ericsson T28, Alcatel One Touch DB, care s-au bucurat de o mare popularitate la nivel mondial. Unele dintre aceste modele, păstrate īn perfectă stare de funcționare, pot fi admirate acum atāt de pasionații de tehnologie, cāt și de cei care doresc să vadă cum a evoluat industria comunicațiilor.
Alături de noua colecție de telefoane mobile, expoziția ANCOM prezintă publicului o serie de echipamente radio, documente şi diverse materiale, printre exponate numărāndu-se modele ale ultimelor aparate telefonice de ebonită produse īn ţara noastră, aparate telefonice folosite pe cāmpul de luptă din al Doilea Război Mondial, radiouri sau primele aparate de măsurare a frecvenţelor folosite de experţii Autorităţii la īnceputul anilor ‘90 .
Expoziţia poate fi vizitată de luni pānă joi īntre orele 08:30 şi 20:00, iar vineri, sāmbătă şi duminică, de la 08:30 la 17:00, la sediul Autorităţii din str. Delea Nouă, nr. 2, sector 3, Bucureşti. Intrarea este gratuită.
O mare parte a exponatelor din cadrul muzeului poate fi accesată din anul 2013 și online īn cadrul muzeului virtual disponibil pe pagina de internet www.ancom.org.ro. De asemenea, colecția de telefoane mobile ce aparține unui colecționar privat este prezentată și pe blogul www.vintagegadgetcollector.blogspot.ro.