Comunicate de presă

Crește consumul de internet pe mobil, potrivit Veritel.ro

04.08.2017

 
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare īn Comunicații (ANCOM) a actualizat pe Veritel.ro – aplicația de comparare a ofertelor telecom – valorile de consum care configurează profilul utilizatorului ocazional, mediu și intensiv de servicii de telefonie mobilă și internet pe mobil din Romānia, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate.
 

Profilul utilizatorului mediu de servicii mobile
Conform cifrelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 756 MB trafic de internet mobil, trimite 65 de SMS-uri naționale (dintre care 49 īn rețea proprie și 16 īn afara rețelei) și apelează īn medie 255 de minute de pe terminalul propriu atāt īn rețea (166 de minute), cāt și īn afara rețelei (89 de minute). Datele indică o creștere cu peste 50% a consumului de internet pe mobil și o ușoară scădere a numărului de minute și SMS-uri lunare consumate de utilizatorul mediu de telefonie mobilă, care vorbește lunar cu 7 minute mai puțin și trimite cu 8 SMS-uri mai puțin față de intervalul precedent de raportare.

Profilul utilizatorului mediu de telefonie fixă pe Veritel.ro
Potrivit www.veritel.ro, utilizatorul mediu de telefonie fixă vorbește īn fiecare lună 35 de minute īn rețea și 26 de minute īn afara rețelei.
Profilurile pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicații electronice din Romānia, au fost introduse īn Veritel.ro pentru a ușura configurarea unei oferte căutate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivită ofertă telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro īși pot configura ei īnșiși consumul mediu lunar, plecānd sau nu de la aceste profiluri predefinite.

Despre Veritel.ro
Folosind aplicația Veritel.ro utilizatorii pot afla īn trei pași simpli care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie și internet fix și mobil: aleg categoria de servicii, introduc estimările de consum și primesc o listă cu primele 25 de planuri tarifare īn ordinea crescătoare a prețului. Īn momentul afișării rezultatelor, primesc și alte detalii relevante, precum durata minimă a contractelor, penalități īn caz de reziliere sau informații privind eventuale promoții.
 
Veritel.ro este un instrument independent și necomercial dezvoltat de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare īn Comunicații īn beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din Romānia. Accesul la această aplicație este gratuit și nu este condiționat īn niciun fel, utilizatorii avānd acces rapid la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicații din Romānia.