Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Evenimente

 

Noua paradigma a comunicațiilor radio

In data de 26 septembrie 2016, ANCOM organizeaza o noua editie a conferintei sale internationale, intitulata “Noua paradigma a comunicațiilor radio”. Evenimentul va avea loc la hotelul Radisson Blu din Bucuresti, incepand cu ora 9.00.

Editia din acest an a conferintei ANCOM se va desfașura sub semnul unei duble aniversari – 25 de ani de reglementare moderna a spectrului și 150 de ani de când Romania a devenit membru al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor. Aceste aniversari ne ofera prilejul de a face o retrospectiva a activitații de gestiune a spectrului, dar și de a privi aceasta activitate in perspectiva, in lumina provocarilor pe care le ridica tendintele actuale din sectorul comunicatiilor si din viața noastra de zi cu zi, de a sublinia beneficiile aduse de comunicatii in orice situatie, precum si rolul autoritatilor de reglementare in peisajul din ce in ce mai complex al industriei comunicatiilor si nu numai.

Sub titlul “Noua paradigma a comunicatiilor radio”, conferinta isi propune sa exploreze doua dintre cele mai actuale teme la nivel mondial – comunicatiile in situatii de urgenta si accesul dinamic la resursa de spectru. Provocarile cu care se confrunta reglementatorul telecom evolueaza in acelasi ritm cu care se schimba contextul vietii noastre cotidiene. Cererea din ce în ce mai mare de servicii si aplicatii pune problema abordarii din noi perspective a caracterului limitat al resursei de spectru radio, in timp ce retelele trebuie sa asigure un anumit nivel de disponibilitate si rezilienta pentru servicii de comunicatii in situatii de urgenta. 

Evenimentul este structurat in trei sesiuni, dintre care prima este dedicata dublei aniversari, in timp ce cea de-a doua va avea in vizor exemple concrete de functionare a retelelor de comunicatii in situatiii de urgenta si de solutii adoptate pentru a imbunatati atât reactia autoritatilor, cat si a operatorilor in astfel de situatii. Cea de-a treia sesiune a conferintei se doreste a crea cadrul unei dezbateri privind conceptul de acces dinamic la resursa de spectru (DSA), ca metoda de partajare a spectrului care ar putea eficientiza utilizarea frecventelor radio si ajuta atat operatorii cat si autoritatile de reglementare sa evite indisponibilizarea artificiala a acestei resurse, prin explorarea argumentelor pro sau contra acestei metode de gestionare a spectrului.

Participarea la conferinta este gratuita, se face pe baza de invitatie si in urma inregistrarii prin intermediul formularului online. Locurile sunt limitate si se vor ocupa în ordinea inregistrarii.