Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Evenimente

Infrastructura de comunicaţii - la ordinea zilei în Europa

În data de 6 noiembrie 2013, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va organiza conferinţa intitulată “Infrastructura de comunicaţii – la ordinea zilei în Europa” la hotelul Radisson Blu din Bucureşti, începând cu ora 9.00. Ediţia din acest an a conferinţei internaţionale este dedicată evoluţiei infrastructurii de comunicaţii în România şi în Europa, o temă de larg interes care reprezintă, în acelaşi timp, şi o provocare.


Infrastructura de bandă largă de mare viteză reprezintă coloana vertebrală a serviciilor de telecomunicaţii şi este considerată elementul de bază al construcţiei pieţei unice digitale europene. Pentru a sprijini dezvoltarea acestei infrastructuri, în contextul problemelor ridicate de multitudinea de norme şi practici administrative naţionale şi regionale, Comisia Europeană a propus un proiect de regulament privind reducerea costurilor pentru instalarea reţelelor de comunicaţii electronice de mare viteză. Propunerea Comisiei se axează pe definirea unor drepturi
și obligații specifice, obiectivul acesteia fiind reducerea costurilor şi sporirea eficienţei instalării infrastructurii de comunicaţii electronice de mare viteză prin extrapolarea celor mai bune practici existente în Statele Membre.

 

Participarea la conferinţă este gratuită, se face pe bază de invitaţie şi în urma înregistrării prin intermediul formularului on-line, disponibil aici. Locurile sunt limitate şi se vor ocupa în ordinea înregistrării.


Ediţia din acest an a conferinţei internaţionale organizate de ANCOM îşi propune să aducă laolaltă factori de decizie, reglementatori, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale atât din România, cât şi din străinătate, reprezentanţi ai asociaţiilor europene în domeniul comunicaţiilor electronice şi ai companiilor de comunicaţii din Europa, cu scopul de a crea o imagine de ansamblu a situaţiei existente la nivel european în ceea ce priveşte infrastructura de bandă largă de mare viteză şi de a identifica cele mai adecvate metode pentru îndeplinirea obiectivelor urmărite de proiectul de regulament al Comisiei Europene.