Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Evenimente

 
În data de 20 aprilie 2017, ANCOM în colaborare cu Consiliul Concurenței și ANRE organizează conferința Infrastructurile în schimbare: de la interacțiuni la sinergii.
 
Evenimentul va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, începând cu ora 9.00. Conferința își propune să exploreze una dintre cele mai actuale teme la nivel mondial – convergența dintre rețelele de comunicații electronice inteligente și distribuția modernizată a energiei electrice. 
 
În era unor dezvoltări tehnologice fără precedent, rețelele inteligente de electricitate, respectiv viziunea unei distribuții modernizate și eficace a energiei electrice, facilitată prin utilizarea tehnologiilor de comunicații electronice de ultimă generație, au fost identificate de autorități publice și guverne din întreaga lume drept mijloace pentru creșterea eficienței energetice.
 
În acest context, autoritățile care reglementează piețele de comunicații electronice și energie electrică din România încearcă să găsească oportunități de colaborare între rețelele de comunicații electronice și cele de electricitate în condițiile asigurării unui mediu concurențial sănătos pentru promovarea intereselor utilizatorilor finali.
 
Evenimentul dorește să identifice modalitățile de cooperare instituțională pentru stimularea sinergiilor existente între aceste două industrii, să exploreze măsurile de reglementare care pot accelera dezvoltarea rețelelor smart și să analizeze și provocările și riscurile concurențiale în cooperarea trans-sectorială. În același timp, vor fi abordate și perspectivele asociațiilor de operatori și ale furnizorilor de rețele de comunicații electronice prezenți pe piața românească.

 

Participarea la conferință este gratuită, se face pe baza de invitație și în urma înregistrării prin intermediul formularului online. Locurile sunt limitate și se vor ocupa în ordinea înregistrării.