Evenimente

 
Īn data de 20 aprilie 2017, ANCOM īn colaborare cu Consiliul Concurenței și ANRE organizează conferința Infrastructurile īn schimbare: de la interacțiuni la sinergii.
 
Evenimentul va avea loc īn Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, īncepānd cu ora 9.00. Conferința īși propune să exploreze una dintre cele mai actuale teme la nivel mondial – convergența dintre rețelele de comunicații electronice inteligente și distribuția modernizată a energiei electrice. 
 
Īn era unor dezvoltări tehnologice fără precedent, rețelele inteligente de electricitate, respectiv viziunea unei distribuții modernizate și eficace a energiei electrice, facilitată prin utilizarea tehnologiilor de comunicații electronice de ultimă generație, au fost identificate de autorități publice și guverne din īntreaga lume drept mijloace pentru creșterea eficienței energetice.
 
Īn acest context, autoritățile care reglementează piețele de comunicații electronice și energie electrică din Romānia īncearcă să găsească oportunități de colaborare īntre rețelele de comunicații electronice și cele de electricitate īn condițiile asigurării unui mediu concurențial sănătos pentru promovarea intereselor utilizatorilor finali.
 
Evenimentul dorește să identifice modalitățile de cooperare instituțională pentru stimularea sinergiilor existente īntre aceste două industrii, să exploreze măsurile de reglementare care pot accelera dezvoltarea rețelelor smart și să analizeze și provocările și riscurile concurențiale īn cooperarea trans-sectorială. Īn același timp, vor fi abordate și perspectivele asociațiilor de operatori și ale furnizorilor de rețele de comunicații electronice prezenți pe piața romānească.

 

Participarea la conferință este gratuită, se face pe baza de invitație și īn urma īnregistrării prin intermediul formularului online. Locurile sunt limitate și se vor ocupa īn ordinea īnregistrării.