Evenimente

Reuniune pe tema accesului la bucla locala

Autoritatea Nationala de Reglementare în Comunicatii a organizat marti, 11 noiembrie 2003, în cadrul procedurii de consultare publica asupra proiectului de Decizie a presedintelui ANRC privind principiile si preconditiile ofertei de referinta pentru accesul neconditionat la bucla locala, o reuniune interactiva cu tema: „Accesul neconditionat la bucla locala”.

 

Întâlnirea s-a adresat operatorilor nou intrati pe piata si a constituit un prilej pentru specialistii ANRC de a primi si comenta observatiile acestora si de a oferi raspunsuri la întrebarile ridicate pe marginea proiectului de decizie. Aceasta reuniune de consultare precede o reuniune similara la care vor fi invitati reprezentanti ai S.C. Romtelecom S.A. - operatorul desemnat ca având putere semnificativa pe piata furnizarii accesului neconditionat, total sau partajat, la bucla locala constituita dintr-o pereche de fire metalice torsadate, în scopul furnizarii de servicii de comunicatii electronice în banda larga si de servicii de telefonie destinate publicului la puncte fixe. Punctele de vedere identificate în cadrul acestei întâlniri vor fi analizate de ANRC si dezbatute de reprezentanti ai industriei în cadrul unei reuniuni a Consiliului Consultativ al ANRC.

 

Dezbaterea vine în continuarea procesului de consultare lansat de ANRC asupra proiectului de Decizie a presedintelui ANRC privind principiile si preconditiile ofertei de referinta pentru accesul neconditionat la bucla locala, prin publicarea acestuia pe pagina de Internet a ANRC, în data de 2 octombrie 2003. Conform proiectului de decizie, Romtelecom are obligatia de a furniza accesul neconditionat la bucla locala, în conditii de nediscriminare, tuturor operatorilor de retele sau furnizorilor de servicii de comunicatii electronice care solicita acest lucru. De asemenea, operatorul va trebui sa publice o oferta de referinta care sa includa atât un set minim de servicii de furnizare a accesului la bucla locala, cât si tarifele si conditiile în care va oferi aceste servicii.