Comunicate de presă

ANCOM oferă stagii de practică pentru studenții din Iași

3.09.2014

Pentru cel de-al 5-lea an consecutiv, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) - Direcția Regională Iași organizează sesiuni de practică profesională adresate studenților Facultății de Electronică, Telecomunicații şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi.
Stagiile de practică profesională, derulate în trei serii a câte 90 de ore de practică, se vor desfășura în perioada 25 august - 15 septembrie 2014, 6 octombrie - 20 decembrie 2014 și 22 februarie - 11 mai 2015. Fiecare serie are același portofoliu de practică și se adresează unui număr de 10 studenți. În cadrul stagiilor organizate de ANCOM, studenţii vor afla informații despre modalitatea de obținere a autorizațiilor tehnice pentru emițătoarele de radiodifuziune sau televiziune și vor participa la acţiuni de depistare a emisiilor neautorizate, precum și la verificări ale echipamentelor și măsurători ale densităţii de putere a câmpului electromagnetic, având astfel posibilitatea să urmărească aplicațiile practice ale cunoștințelor acumulate în facultate.  
Apreciem interesul sporit al studenților Facultății de Electronică și Telecomunicații din Iași de a învăța de la experții ANCOM și ne bucurăm că am putut sprijini până în prezent peste 90 de studenți în dezvoltarea lor profesională. Dorim ca, pe lângă noile deprinderi practice și cunoștințe din domeniul telecomunicațiilor, studenții să participe și la îmbunătățirea programului de practică, exprimându-și propriile sugestii și păreri printr-o fișă de feed-back care le va fi pusă la dispoziție la sfârșitul programului”, a declarat Ovidiu BEJENARU, Directorul Direcției Regionale Iași din cadrul ANCOM.

 

La sfârşitul stagiului de practică, studenţii vor primi o adeverinţă care va atesta faptul că au efectuat practică în cadrul ANCOM, Direcția Regională Iași.