Comunicate de presă

       

 

E-ANCOM.RO – PLATFORMA DE E-LEARNING ANCOM“
 
Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”
“Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

ANCOM anunţă proiectul finanţat din fonduri nerambursabile pentru platforma de e-learning ANCOM

26.10.2011

 

Preşedintele ANCOM Cătălin Marinescu a anunţat astăzi la Cluj obţinerea unei finanţări nerambursabile de maxim 8.628.273,78 lei în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” pentru dezvoltarea unei platforme de tip e-learning.
ANCOM derulează, începând cu data de 9 septembrie 2011, proiectul E-ANCOM.RO – PLATFORMA DE E-LEARNING ANCOM“, co-finaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Valoarea totală a proiectului este de 10.917407,67 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 8.628.273,78 lei.
Obiectivul general al proiectului este acela de a dezvolta un portal e-learning (cu componente intranet şi internet) care să faciliteze accesul la informaţie şi suport tehnologic de ultimă oră în vederea eficientizării procesului de instruire profesională, perfecţionare şi informare continuă a personalului ANCOM prin intermediul mijloacelor IT&C, dar care să permită şi accesul entităţilor care se află în aria de reglementare a ANCOM la module de instruire alternativă cu privire la domeniile reglementate şi la metodologia de autorizare şi de raportare.
 „Prin realizarea şi implementarea platformei de tip e-learning pentru instruirea online, fiecare angajat ANCOM va putea participa la cel puţin un curs, fără perturbări în activitate, iar numărul de angajaţi instruiţi pe parcursul unui an va creşte, în timp ce costurile medii cu instruirea vor scădea. Proiectul se adresează şi studenţilor care participă stagii de practică în cadrul Autorităţii pentru a-i sprijinii în aprofundarea cunoştinţelor specifice acestui domeniu de activitate, printr-un proces de instruire adecvat exigenţelor din Uniunea Europeană. Din 2009, ANCOM a demarat o serie anuală de sesiuni de practică la care au participat peste 150 de studenţi în ani terminali ai facultăţilor de electronică şi telecomunicaţii și masteranzi din patru mari centre universitare (Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara)”, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.

Proiectul contribuie la creşterea profesionalismului angajaţilor ANCOM, ce se va reflecta apoi în mod direct asupra beneficiarilor serviciilor oferite de ANCOM (utilizatorii şi furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, comunicaţii audiovizuale, servicii poştale, de echipamente radio şi de echipamente terminale de telecomunicaţii), cu impact indirect asupra creşterii productivităţii la un nivel comparativ cu cel existent în cadrul autorităţilor de reglementare în domeniu din Uniunea Europeană. Proiectul are o perioadă de implementare de 20 de luni.