Numere naţionale scurte interne

Numere naţionale scurte interne

Numerele naţionale scurte interne au forma 12vx(y), 13vx(y), 14vx(y), 15vx(y), 17vx(y), 18vx(y), 83vx(y), 84vx(y), 88vx, 96vx(y) – 99vx(y) şi sunt disponibile pentru utilizatorii de reţele de telefonie mobilă.
Sunt utilizate de operatorii de telefonie pentru:
  • servicii specifice pentru abonaţii proprii (precum servicii de relaţii cu clienţii sau cost control);
  • servicii cu valoare adăugată, cum ar fi suport tehnic, imagini şi sunete speciale pentru telefonul mobil (ringtones), horoscop, concursuri şi jocuri sau anumite aplicaţii ce pot fi descărcate pe telefonul mobil. Aceste servicii pot fi oferite şi de diverși furnizori de servicii de conţinut, caz īn care operatorul de telefonie oferă doar posibilitatea tehnică de a primi/transmite SMS-uri sau apeluri, precum şi facturarea serviciilor de conţinut.
Tarifele pentru apelurile sau SMS-urile către numerele naţionale scurte interne sunt, de regulă, mai mari decāt cele practicate pentru  apeluri/SMS-urile īn reţea sau local, nefiind scăzute din minutele sau SMS-urile incluse īn abonamente/extraopţiuni.
Operatorii de telefonie au obligaţia de a publica pe paginile proprii de internet numerele de acest tip pe care le utilizează sau pe care le-au alocat furnizorilor de servicii de conţinut, tarifele aplicabile, precum şi modalităţile prin care utilizatorii pot obţine informaţii sau pot depune reclamaţii cu privire la serviciile furnizate prin intermediul acestor numere.

Īnainte de a apela un astfel de număr, citeşte cu atenţie instrucţiunile pentru serviciul respectiv sau accesează site-ul operatorului tău pentru a afla tariful perceput.