Comunicate de presă

ANC va consulta 30 de zile proiectele de reglementare a pietelor de terminare in retele mobile

25.11.2008

 

 

Proiectele de decizii referitoare la pietele de terminare in retele mobile vor ramane in consultare publica timp de 30 de zile, pana la data de 22 decembrie 2008.

 

Autoritatea a intentionat consultarea acestor decizii in regim de urgenta pentru ca, in conditiile reducerii de la 1 ianuarie 2009 a tarifelor de interconectare ale Orange si Vodafone, ar fi fost de dorit ca si deciziile de reglementare a tarifelor celorlalti furnizori de telefonie mobila sa intre in vigoare cat mai curand. Orange si Vodafone au solicitat insa o perioada de consultare de 30 de zile.

 

Aceasta modificare nu afecteaza aplicarea ultimei etape de orientare pe costuri a tarifelor de terminare in retelele Orange si Vodafone, acestea urmand sa se reduca la 5,03 eurocenti pe minut incepand cu 1 ianuarie 2009.

 

Proiectele deciziilor pot fi consultate pe pagina de internet a ANC, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 22.12.2008, pe adresa sediului central al ANC (Str. Delea Noua nr.2, sector 3, Bucuresti), direct la registratura sau prin intermediul departamentelor regionale ale Autoritatii. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@anrcti.ro.

Â