Events

Text/HTML

În zilele de 22 si 23 ianuarie 2004, în Bucuresti au avut loc lucrarile primei reuniuni a Grupului de lucru pentru numerotatie, denumire si adresare (WGNNA) din cadrul Conferintei Europene pentru Posta si Telecomunicatii, eveniment gazduit din partea României de ANRC. Conferinta Europeana pentru Posta si Telecomunicatii (CEPT) este un organism european de prestigiu, care reuneste administratiile si autoritatile de reglementare europene din domeniul comunicatiilor electronice si serviciilor postale.

 

Aceasta prima reuniune a grupului de lucru pe probleme de numerotatie din cadrul CEPT vine în urma procesului de restructurare a Comitetului pentru Comunicatii (ECC), comitet din cadrul CEPT responsabil cu problemele de comunicatii. În cursul acestui proces, trei dintre fostele echipe de proiect (PT2-Technical Regulation and Interconnection Standards, PT3-Numbering si PT4-Accounting Principles and Regulatory Interconnection Issues) au fost reorganizate prin crearea a doua noi grupe de lucru, WGNNA - "Numerotatie, denumire si adresare" si WGAI -"Acces si interconectare".

 

Reuniunea se desfasoara în contextul în care, începând din luna octombrie 2004, România va prelua presedintia CEPT, fiind prima tara din Europa Centrala si de Est care accede la aceasta pozitie. România detine în prezent functia de vice-presedinte al Comitetului pentru Comunicatii (ECC).