Free cookie consent management tool by TermsFeed Actualizare preferințe cookie-uri
Industrie

Standarde si reglementari tehnice

Această secțiune se înscrie în obiectivul strategic al ANCOM reprezentat de promovarea calității și competitivității rețelelor de comunicații și infrastructurilor fizice asociate, pentru maximizarea disponibilităților serviciilor asigurate de acestea și fructificarea beneficiilor progresului tehnologic în favoarea utilizatorilor finali.

 

Subsecțiunile dedicate conțin standarde (recomandări tehnice) și normative (recomandări tehnice cu caracter obligatoriu) în conformitate cu prevederile legale, ce se adresează în principal entităților cu activități în domeniul comunicațiilor și tehnologiei informației. Informațiile conținute au în vedere atribuțiile generale ale ANCOM stipulate în OUG nr. 22/2009, precum și în legislația specifică din domeniul comunicațiilor, inclusiv OUG nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice, Legea nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării rețelelor de comunicații electronice, OUG nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, OUG nr. 72/2017 privind implementarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă "RO-ALERT", precum și alte acte normative ce vizează domeniul de competențe al ANCOM.

 

Deși depune toate eforturile pentru actualizarea și completarea continuă a informațiilor, ANCOM nu își asumă responsabilitatea privind corectitudinea și completitudinea informațiilor prezentate, secțiunea având un rol informativ, de sprijinire a evoluțiilor la nivelul industriei de profil.