Free cookie consent management tool by TermsFeed Actualizare preferințe cookie-uri
ANCOM

 

 

 

 

 

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, România a organizat cea de a 21-a ediție a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, eveniment de importanță majoră pentru sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor (IT&C) la nivel mondial.

 

Conferința Plenipotențiară este cel mai important for de decizie al UIT. PP-22 este un eveniment major, organizat le fiecare patru ani, în cadrul căruia se reunesc cele 193 de state membre pentru a decide viitorul organizației în ansamblul său, determinând astfel capacitatea sa de a influența dezvoltarea domeniului IT&C la nivel global.


Conferința are rolul de a adopta politica generală a UIT, planurile strategice și financiare ale organizației pentru următorii patru ani, precum și conducerea UIT, statele membre din componența următorului Consiliu al UIT și membrii Comitetului pentru Reglementări Radio.

 

Houlin ZHAO, Secretar General al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor

„UIT este recunoscătoare României pentru găzduirea viitoarei Conferințe a Plenipotențiarilor, PP-22, unde statele lumii se vor reuni pentru a stabili direcția transformării digitale în anii care vor veni, pentru binele planetei noastre și al întregii omeniri.”

 

Sebastian BURDUJA, Ministrul cercetării, inovării și digitalizării

„Organizarea conferinței Plenipotențiarilor PP-22 este o onoare și o mare răspundere. Într-o lume care se schimbă permanent și în care revoluția conectivității rescrie reperele globale, România este implicată cu toată energia pentru dezvoltarea domeniilor vitale în noua economie și noua societate.”

 

Vlad STOICA, Președinte ANCOM

Conferința Plenipotențiarilor este cel mai important for de decizie al UIT ce are rolul de a adopta politica și planurile strategice ale Uniunii pentru următorii 4 ani. În cadrul ITU PP-22, statele membre ale Uniunii vor trasa, la București, liniile de dezvoltare pentru perioada 2024-2027, într-un moment în care transformarea digitală este accelerată în întreaga lume.”