Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Evenimente

Participare la International Broadband Communications Conference

Marti, 18 octombrie 2005

 

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare în Comunicatii, Dan Cristian Georgescu, a luat cuvântul, marti, 18 octombrie 2005, în  cadrul evenimentului „International Broadband Communications Conference”, organizat sub patronajul Comisiei pentru Tehnologia Informatiei din Camera Deputatilor si în colaborare cu ANRC.

 

Presedintele ANRC a trecut în revista principalii indicatori ai pietei de comunicatii electronice la nivelul lunii iunie 2005, comentând evolutia acestora si a prezentat, totodata, principalele directii ale activitatii de reglementare a pietei românesti de comunicatii electronice.

 

Miercuri, 19 octombrie 2005

 

În data de 19 octombrie 2005 ANRC a gazduit discutiile celei de-a doua zile a International Broadband Communications Conference. Alexandrina Hirtan, vicepresedintele ANRC, si Radu Tudorache, directorul Directiei de Reglementare Economica a Pietei, au moderat, in cadrul celei de a doua zile a "International Broadband Communications Conference", o serie de dezbateri pe tema evolutiei comunicatiilor in banda larga din perspectiva activitatii de reglementare.

Primele doua sesiuni ale zilei au inclus studii de caz din tari europene, urmate de o analiza a potentialului de dezvoltare al Europei Centrale si de Est, in acest domeniu. Partea a doua a zilei a fost rezervata meselor rotunde in cadrul carora autoritati de reglementare si operatori din Europa si Romania vor analiza modalitatile de promovare a comunicatiilor in banda larga si a inovatiei, precum si provocarile pe care le reprezinta tranzitia spre NGN sau prezenta WiMAX ca alternativa la DSL.

Au participat la aceste dezbateri, alaturi de reprezentanti ai Comisiei Europene si ai autoritatilor de reglementare din Austria, Danemarca, Franta, Ungaria, furnizori de servicii de comunicatii, asociatiile acestora si consultanti de specialitate.