Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Comunicate de presă

Anul 2022 īncepe cu tarife mai mici pentru terminarea apelurilor īn rețele fixe și mobile din Romānia

20.12.2021 

 

Īncepānd cu 1 ianuarie 2022, tarifele pentru terminarea apelurilor īn rețelele de telefonie fixa și mobila din Romānia vor scadea ca urmare a Regulamentului Delegat (UE) 2021/654 al Comisiei Europene. Astfel, operatorii de telefonie mobila care activeaza pe piata din Romānia vor practica un tarif de 0,55 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor mobile īn propriile rețele, iar operatorii de telefonie fixa un tarif de 0,07 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor fixe īn propriile rețele.

Tariful maxim pentru terminarea apelurilor mobile

Tariful de terminare a apelurilor mobile se va reduce cu aproape 22% fața de cel practicat īn prezent și va fi perceput de catre toti operatorii de telefonie mobila desemnați cu putere semnificativa pe piata serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile īn propriile retele publice de telefonie.

Regulamentul Comisiei Europene stabilește și tarifele pentru urmatorii ani, ce se vor aplica și īn Romānia astfel:

-         0,4 eurocenți/minut īn perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023;

-         0,2 eurocenți/minut de la 1 ianuarie 2024.

 Tariful maxim pentru terminarea apelurilor fixe

Tariful de terminare a apelurilor fixe va fi cu aproximativ 10% mai mic fața de cel practicat īn prezent și va fi perceput de catre toți operatorii de telefonie fixa desemnați cu putere semnificativa pe piata serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe īn propriile retele publice de telefonie. Aceasta este ultima reducere a tarifului prevazuta de Regulament.

Ce este tariful de terminare

Tariful de terminare reprezinta pretul platit de un furnizor de servicii de telefonie altui operator īn reteaua caruia este terminat apelul efectuat de propriii utilizatori. Acest pret se regaseste īn tariful perceput utilizatorului final care initiaza apelul.