Evenimente

    Cuvânt de bun venit:                         Cuvânt de deschidere:


    • Catalin Marinescu

      Marius Catalin Marinescu a fost numit Presedinte al ANCOM în aprilie 2009, pentru un mandat de sase ani. Inginer în telecomunicatii, Catalin Marinescu activeaza în acest sector înca din anul 1990, atât în cadrul unor companii precum Romtelecom (15 ani), cât si în cadrul unor institutii publice - Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, al carui presedinte a fost în perioada 2005-2007, sau Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Din punct de vedere profesional este interesat, în principal, de dezvoltarea abilitatilor de management, relatii internationale, precum si de politicile din domeniul resurselor umane. Pe plan international, Dl. Marinescu a detinut în 2012 functia de vicepresedinte al Grupului Reglementatorilor Europeni petru Comunicatii Electronice (BEREC). În 2013 a detinut simultan functiile de presedinte al Consiliului Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT), presedinte al Retelei Reglementatorilor în Telecomunicatii din Tarile Francofone (FRATEL) si vicepresedinte al Grupului Reglementatorilor Europeni pentru Servicii Postale (ERGP). In 2014, domnul Marinescu a preluat presedintia ERGP, simultan continuand sa detina presedintia FRATEL si vice-presedintia Consiliului UIT.

    • Houlin Zhao

      Secretar-General Adjunct, Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (ITU)

    • Razvan Cotovelea

      Alexandru Razvan Cotovelea a fost numit Ministru pentru Societatea Informationala în luna martie 2014. Detinând un Certificat în Politici Publice Europene si Integrare Europeana, Colegiul din Bruge, Belgia, dl. Cotovelea s-a implicat activ în pregatirea aderarii României la Uniunea Europeana prin coordonarea Directiei Asistenta pentru Aderare din Guvernul României în perioada 1997 - 2004. Dl. Cotovelea are titlu de Doctor in Stiinte Politice si, din februarie 2013, detine functia de lector la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Departamentul de relatii international.


     

Prima sesiune

 

    Moderator:                                          Keynote:

  • Scott Andersen

    Director adjunct, Biblionet, România

  • Konstantinos Zisis

    Konstantinos Zisis este analist de politici în cadrul Comisiei Europene, Directoratul General Sănătate și Consumatori (DG SANCO), Unitatea B1 ‘Piețele Consumatorilor’, din septembrie 2011. Principalele sale responsabilități se referă la asistarea Comisiei Europene în înțelegerea, monitorizarea și luarea în considerare a intereselor consumatorilor în cadrul pieței interne, în principal prin efectuarea de studii de piață și analiza piețelor ce prezintă deficiențe de funcționare. Domnul Zisis a condus studiul din 2012 al DG SANCO privind funcționarea pieței serviciilor de acces la internet și furnizarea acestor servicii din perspectiva consumatorului, ale cărui rezultate și recomandări au fost prezentate mai multor grupuri de experți (Grupul de lucru privind piața consumatorilor, Grupul European Consultativ al Consumatorilor, Rețeaua Politicilor pentru Consumatori, organisme ale reglementatorilor naționali de telecomunicații etc.). La DG SANCO B1, principalele activități ale domnului Zisis privesc problemele digitale și comerțul electronic. În prezent, coordonează efectuarea unui studiu amănunțit privind funcționarea pieței Uniunii Europene a mașinilor de mâna a doua. În perioada 2004-2011, acesta a activat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Secretariatul General pentru Problemele Consumatorilor, fiind responsabil de tratarea plângerilor consumatorilor în privința unor produse cu potențial periculos pentru siguranța sănătății publice, dar și a celor care circulă pe piață fără să respecte practicile comerciale corecte, precum și de supravegherea pieței în general. Domnul Zisis deține o diplomă de doctorat în statistici aplicate analizei amestecurilor de medicamente prin cromatografie cuplată, acordată de Universitatea din Bristol. Înainte de a se alătura Comisiei Europene, a făcut parte din mai multe grupuri de lucru ale Comisiei și a fost implicat în proiectele de supraveghere a pieței ale PROSAFE.

     

    Vorbitori:

     

  • Danielle Jacobs

    Preşedinte, International Telecommunications Users Group Association, INTUG, Belgia

  • Renan Muret

    Şef Departament Servicii de Comunicaţii Electronice şi Relaţii cu Consumatorii, ARCEP, Franţa (TBC)

    Director General, Agentia pentru Posta si Comunicatii Electronice (APEK), Slovenia

  • Federico Flaviano

    Director, Protecţia Consumatorilor, AGCOM, Italia

  • Mario Weber

    M.Sc., Director executiv, HAKOM, Croaţia

  • Bogdan Dospinescu

    Bogdan Dospinescu este economist, absolvent al Facultății de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. Mai târziu, Bogdan Dospinescu a absolvit Masterul de Comunicare şi Relaţii Publice, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Bucureşti. Bogdan Dospinescu s-a alăturat ANCOM în anul 2003 şi din 2007 este şeful Serviciului Reglementări Tarifare şi Serviciu Universal. Printre sarcinile cheie se numără protejarea utilizatorului final, dezvoltarea mecanismelor de implementare a Serviciului Universal la nivel național şi implementarea unor proceduri care să asigure transparenţa tarifelor. Bogdan Dospinescu a fost primul reprezentant al Autorității care a participat la un grup de lucru ERG în 2004 şi anume End User Expert Working Group (EU EWG). În anul 2007 a fost ales co-preşedinte al EU EWG, prima mare provocare fiind întocmirea unui raport privind transparenţa tarifelor de retail pentru serviciile de comunicaţii electronice, având în vedere că interesul utilizatorilor finali este piatra de temelie a cadrului de reglementare. Un alt proiect de mare interes a fost elaborarea în anul 2012 a Raportului privind Promovarea Broadband, în timp ce în 2014, EU EWG va coopera strâns cu Comisia Europeană la a patra revizuire a serviciilor incluse în sfera serviciului universal.

 

Sesiunea a doua

 

    Moderator:                                          Keynote:

  • Mihai Constantin

    realizator, TVR, România

  • Robin Christopherson

    După ce a absolvit Universitatea din Cambridge, Robin Christopherson a fost instructor IT în cadrul Institutului Regal Național pentru Nevăzători (RNIB) și unul din membrii fondatori ai AbilityNet în 1998. AbilityNet este specializată în auditarea accesibilității și testarea dispozitivelor pentru utilizatorii cu dizabilități, precum și în asistarea clienților în crearea de pagini de internet și aplicații atractive care să fie accesibile și ușor de utilizat de către toți. În pofida faptului că este nevăzător, domnul Christopherson utilizează tehnologia într-un mod foarte eficient, folosindu-se de vorbire pentru a accesa calculatorul, internetul, iPhone-ul și multe alte tehnologii care să-l sprijine în activitatea sa. Proiectele sale actuale privesc creșterea gradului de conștientizare a publicului larg prin activitatea de blog și numeroase apariții publice în Marea Britanie, Europa și Statele Unite ale Americii.

     

    Panelists:

     

  • Sara Andersson

    Departamentul Pieţe de Consum, Autoritatea pentru poştă şi telecomunicaţii din Suedia (PTS)

  • Liviu Popescu

    Liviu Popescu este, din 2008, directorul executiv al Asociaţiei Operatorilor Mobili din România (Orange, Vodafone, Cosmote, Telemobil). Absolvent al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea Bucureşti, promoţia 1995, domnul Popescu a activat în domeniul jurnalistic între anii 1997 şi 2008, îndeplinind funcţii precum editor de ştiri la Prima TV şi Realitatea TV, redactor şef al ştirilor TVR sau project manager în cadrul TVR, fiind responsabil de prima etapă a digitalizării producţiei de ştiri în TVR.

     

  • Thomas Barmüller

    Thomas Barmüller este Directorul pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa al MMF, fiind responsabil de coordonarea activităţilor asociaţiei în aceste regiuni. Înainte de a se alătura MMF, domnul Barmüller a fost Director al organizaţiei non-profit Forum Mobilkommunikation, în perioada 2000 - 2006, şi membru al Parlamentului austriac, între anii 1990 -1999, fiind preocupat de domenii precum infrastructura, telecomunicaţiile, energia regenerabilă şi mediul înconjurător. Domnul Barmüller este licenţiat în Drept, absolvind studiile Universității din Graz, Austria.