Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
ANCOM

Eduard Lucian Lovin, Vicepreședinte ANCOM

 

 

Eduard Lucian Lovin este vicepreședintele Autoritații Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) din anul 2017, numit pentru un mandat de 6 ani. În perioada 2009 – 2017 a fost director executiv al Direcției Executive Reglementare ANCOM.
Eduard Lucian Lovin a urmat cursurile liceale la Colegiul Național Mircea cel Batrân (1990-1994), din Constanța, este absolvent al Facultatii de Electronica și Telecomunicații (1994-1999) din cadrul Universitații Politehnica București si al Facultatii de Relatii Economice Internationale (2001-2005), din cadrul ASE Bucuresti. Are un Master în Fotonica la UPB (1999-2000) și o experienta de peste 20 de ani în sectorul comunicatiilor electronice și IT din România, atât în mediul privat cât si în cel public.
Anterior a mai lucrat în Agenția pentru Serviciile Societații Informaționale (ASSI), în cadrul Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei si în compania Intrarom SA, participând în echipe de implementare proiecte IT&C sau coordonând realizarea proiectelor de e-guvernare, e-procurement (e-gov, SEAP e-licitație etc).