Printeaza Pagina

Litigiu S.C. RCS & RDS S.A. – S.C. Orange România S.A

Reclamant:

S.C. RCS & RDS S.A.

 

Parat:

S.C. Orange România S.A.

 

Data inaintarii sesizarii:

1 aprilie 2009

 

Descriere:

 

La data de 1 aprilie 2009, reclamanta S.C. RCS & RDS S.A. (RCS & RDS) a inaintat Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) doua sesizari impotriva paratei S.C. Orange România S.A. (Orange).

Prima sesizare a avut ca obiect obligarea Orange la incheierea unui act aditional la acordul de interconectare nr. 3574/30.01.2004, care sa reglementeze suportarea de catre Orange a tarifelor asociate furnizarii de catre RCS & RDS a serviciului de implementare si folosire a capacitatii de interconectare.

A doua sesizare a avut ca obiect obligarea Orange la incheierea unui act aditional la acordul de interconectare nr. 3574/30.01.2004, care sa reglementeze serviciul de interconectare in vederea terminarii apelurilor la puncte fixe si la puncte mobile in reteaua Orange, indiferent de locul de originare a acestor apeluri.

 

De asemenea, RCS & RDS a solicitat, ca masura cu caracter provizoriu, obligarea Orange la furnizarea imediata a serviciului de interconectare in vederea terminarii apelurilor in reteaua sa fixa si mobila, indiferent de locul de originare a apelurilor.

 

Pentru solutionarea sesizarilor sale, reclamanta a ales procedura contencioasa.

 

Cererea reclamantei privind dispunerea de masuri cu caracter provizoriu a fost solutionata prin Decizia presedintelui ANCOM nr. 311/2009.

 

La datele de 31 iulie 2009, respectiv 28 decembrie 2009, RCS & RDS a formulat cereri de renuntare la sesizarile introduse.

 

 

Solutia ANCOM:

 

Decizia presedintelui ANCOM nr. 311/2009 privind solutionarea cererii RCS & RDS avand ca obiect dispunerea de masuri cu caracter provizoriu.

 

Decizia presedintelui ANCOM nr. 39/2010 privind solutionarea litigiilor conexate dintre S.C. RCS & RDS S.A. – S.C. Orange România S.A.