Printeaza Pagina

Dezbatere pe marginea reglementarilor propuse de Comisia Europeana pentru sectorul comunicatiilor electronice

În data de 20 iunie 2008, la sediul ANRCTI, a avut loc o dezbatere pe marginea reglementarilor propuse de Comisia Europeana pentru sectorul comunicatiilor electronice, eveniment în cadrul caruia au fost prezentate si principalele concluzii ale celei mai recente reuniuni a Grupului Reglementatorilor Europeni, organismul care reuneste toate autoritatile de reglementare din statele membre ale Uniunii Europene.

„România sustine în cadrul ERG pozitia comisarului european, Viviane Reding, aceea ca tarifele pentru terminarea apelurilor în retelele de telefonie mobila trebuie sa scada. În România, ANRCTI a stabilit tarife bazate pe costuri, dar am constatat ca în multe tari europene tarifele întârzie sa scada, ceea ce este în dezavantajul operatorilor români. Nu dorim ca operatorii nostri sa plateasca pentru apelurile terminate în strainatate mai mult decât primesc pentru apelurile terminate în retelele nationale si de aceea am cerut ERG sa sustina aplicarea unor modele de calcul care sa refelecte costurile unui operator eficient,” a aratat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.

 

În cadrul întâlnirii, dl. Cristian Busoi, deputat în Parlamentul European, a prezentat pachetul de reglementari telecom supus în aceste zile votului în Comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

 

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a prezentat pozitia oficiala a României asupra propunerilor Comisei Europene privind reforma reglementarilor telecom, care a fost sustinuta recent în cadrul reuniunii Consiliului Ministrilor din Transporturi, Telecomunicatii si Energie.