Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Comunicate de presă

Licitaţia de televiziune digitală continuă mâine cu o rundă suplimentară

05.06.2014

 
În urma celor două runde primare de licitare susţinute astăzi în cadrul licitaţiei pentru acordarea multiplexurilor de televiziune digitală, Comisia de licitaţie anunţă că cererea nu mai depăşeste oferta în niciuna dintre categoriile de multiplexuri, dar că există încă multiplexuri neadjudecate.
Se încheie astfel faza rundelor primare, iar licitaţia va continua cu organizarea unei runde primare suplimentare în care participanții pot licita pentru multiplexurile rămase neadjudecate. Runda primară suplimentară va fi organizată vineri, 6 iunie, de la ora 10.00. La runda primară suplimentară pot participa ambii ofertanţi, indiferent dacă au obţinut sau nu multiplexuri în rundele anterioare.
Licitaţia se desfăşoară la sediul ANCOM – Direcţia Regională Bucureşti din str. Lucian Blaga nr.4, bl. M110, sector 3, Bucureşti, unde fiecare ofertant dispune de o încăpere dotată cu telefon şi acces la internet. În locul de desfășurare a licitaţiei accesul este permis numai persoanelor împuternicite să reprezinte companiile ofertante.
În cadrul licitaţiei au fost disponibile 5 multiplexuri, patru în UHF şi unul în VHF, în standard DVB-T2. Prin intermediul primului multiplex în UHF (MUX 1) se vor transmite „free to air”, în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii, posturile publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului.