Comunicate de presă

Două săptămâni rămase pentru transmiterea de opinii în consultarea publică privind Strategia BEREC pe termen mediu

22 martie 2017
 
Două săptămâni rămase pentru transmiterea de opinii în consultarea publică privind Strategia BEREC pe termen mediu BEREC este în curs de revizuire a Strategiei sale pe termen mediu (STM) și îi invită pe toți cei interesați să transmită contribuții prin intermediul noului instrument online de consultare publică al organizației - https://www.discuto.io/en/berec - până pe 5 aprilie 2017, ora 12:00 la prânz (CET).
Consultarea a fost lansată cu scopul de a crește transparența și de a facilita transmiterea opiniilor și a sugestiilor tuturor celor interesați către BEREC. Conform politicii BEREC privind consultările publice, BEREC va publica un rezumat al tuturor contribuțiilor primite, cu respectarea cerințelor de confidențialitate.
 
Instrumentul de consultare online
La momentul înregistrării pe https://www.discuto.io/en/berec, vă rugăm să introduceți numele dvs. și/sau numele organizației sau al companiei pe care o reprezentați. În cazul în care nu reprezentați o organizație sau o companie, vă rugăm să indicați acest lucru în câmpul respectiv. Această consultare publică este organizată de către instrumentul online Discuto astfel încât participanții pot transmite comentarii la o serie de întrebări. Dacă totuși transmiteți comentariile dvs. prin e-mail, răspunsurile vor trebui să respecte structura prestabilită (unul câte unul, în ordinea întrebărilor) pentru a ușura procesarea lor.
În cazul în care nu puteți folosi metoda de mai sus pentru transmiterea răspunsurilor, acestea pot fi transmise și prin e-mail, la următoarea adresă: BEREC_PC_MTS_2018_2020@berec.europa.eu

Revizuirea Strategiei
Prin revizuirea STM, BEREC dorește să se asigure că activitatea sa își păstrează relevanța în contextul principalelor evoluții din ecosistemul digital. STM BEREC are rolul de a ghida BEREC în activitatea sa pe termen mediu și oferă punctul de pornire pentru programul de lucru anual al organizației.
Consultarea publică este structurată pe întrebări deschise, cu caracter general, privind revizuirea proiectului de STM pentru 2018-2020. În prima parte, BEREC urmărește primirea unor considerații generale privind evoluțiile de piață și tehnologice care ar putea influența noua strategie, ca și obținerea unor răspunsuri la întrebări legate de aspecte mai de detaliu, precum experiența utilizatorilor finali, mecanismele concurenței în piețele digitale și evoluția rețelelor. A doua parte conține întrebări referitoare la activitatea BEREC ținând cont de obiectivele sale actuale, și la modul în care ar putea fi îmbunătățit aportul factorilor interesați.