Comunicate de presă

BEREC și RSPG lanseaza în consultare Raportul comun privind facilitarea conectivitații mobile în ‘zonele problematice’

31.10.2017
 
  
Proiectul de raport cuprinde o prezentare comparativă și cuprinzătoare a unei serii de inițiative pentru facilitarea conectivității mobile în ‘zonele problematice’, zone în care conectivitatea mobilă este limitată sau chiar inexistentă. Raportul vizează în mod special, măsurile legislative și de reglementare adoptate pentru rezolvarea acestor probleme.
Proiectul de raport identifică patru categorii de astfel de zone problematice: în interiorul clădirilor, în mijloacele de transport, zonele nerentabile și alte zone (zone protejate, zone “gri”, zone cu o calitate slabă a serviciilor). Pentru fiecare tip de zonă problematică, proiectul de raport descrie dificultățile întâmpinate în aceste zone și diversele soluții și practici tehnice, de reglementare sau legale implementate sau luate în considerare în statele membre UE.
BEREC și RSPG urmăresc să afle opiniile privind proiectul de raport comun lansând această consultare publică, desfășurată între 31 octombrie și 28 noiembrie.
Dat fiind angajamentul său total pentru îmbunătățirea transparenței și a gradului de implicare în activitățile sale, BEREC încurajează toate părțile interesate să transmită puncte de vedere prin intermediul instrumentului online de consultare publică, disponibil alături de poșta electronică, folosită în mod tradițional.