Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Comunicate de presă

ANCOM găzduieşte o a doua reuniune a grupului regional CEE Regional Working Group pe tema armonizării utilizării spectrului

29.03.2012

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) găzduieşte joi şi vineri, 29-30 martie 2012, la Bucureşti, întâlnirea de lucru a grupului regional pentru Europa Centrală şi de Est pe tema Coordonarea utilizării spectrului pentru comunicaţii mobile.
În prezenţa înaltului reprezentant al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, Francois Rancy, Directorul Biroului Radiocomunicaţii al UIT, cele 11 state din regiune prezente la reuniune: Albania, Republica Cehă, Croaţia, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Republica Serbia, Slovenia şi Ungaria dezbat în prima zi a evenimentului stadiul trecerii la televiziunea digitală şi situaţia utilizării benzii dividendului digital în regiune, nevoia de coordonare în utilizarea benzilor de 800 MHz şi 2600 MHz, precum şi paşii de urmat pentru o bună coordonare regională în materie de utilizare a spectrului.
Cea de-a doua zi se va desfăşura sub forma unui seminar şi va fi dedicată planificării şi organizării unei licitaţii de spectru. În condiţiile în care ţările din regiune au relativ puţină experienţă în organizarea unei licitaţii de spectru, în cadrul celei de-a doua zile se va organiza o simulare de licitaţie, cu sprijinul companiei de consultanţă NERA Consulting. 
Aceasta este cea de-a doua reuniune a Grupului regional de lucru pentru Europa Centrală şi de Est şi prima sa întâlnire de lucru pe tema coordonării utilizării spectrului în regiunea noastră. Grupul a fost înfiinţat în martie 2011, la iniţiativa ANCOM, şi reuneşte 12 ţări din regiune în scopul armonizării utilizării benzii dividendului digital, precum şi al cooperării regionale, schimbului de experienţă în regiune şi promovării intereselor regiunii.
Membrii fondatori ai grupului de lucru sunt autorităţile de reglementare din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Ungaria, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Turcia.
Imagini de la eveniment pot fi accesate aici.