Industrie

Litigiu S.C. RCS & RDS S.A. - S.C. UPC Romania S.A.

Reclamant-pārāt:

S.C. RCS & RDS S.A.

 

Pārāt-reclamant:

S.C. UPC Romania S.A.

 

Data īnaintarii sesizarii:

8 aprilie 2009

 

Data inaintarii cererii reconventionale

29 aprilie 2009

 

Descriere:

 

La data de 8 aprilie 2009, reclamanta S.C. RCS & RDS S.A. (RCS & RDS) a īnaintat Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare īn Comunicatii (ANCOM) o sesizare īmpotriva pārātei S.C. UPC Romania S.A. (UPC).

 

Sesizarea a avut ca obiect obligarea UPC la īncheierea unui act aditional la acordul de interconectare existent īntre parti, care sa reglementeze serviciul de interconectare īn vederea terminarii la puncte mobile īn reteaua RCS & RDS a apelurilor originate īn reteaua fixa a UPC, respectiv a terminarii īn reteaua fixa a UPC a apelurilor originate la puncte mobile īn reteaua RCS & RDS.

 

De asemenea, RCS & RDS a solicitat, ca masura cu caracter provizoriu, obligarea UPC la furnizarea imediata a serviciului de interconectare īn vederea terminarii la puncte mobile īn reteaua RCS & RDS a apelurilor originate īn reteaua fixa a UPC, respectiv a terminarii īn reteaua fixa a UPC a apelurilor originate la puncte mobile īn reteaua RCS & RDS.

Pentru solutionarea sesizarii sale, reclamanta a ales procedura contencioasa.

Pārāta a formulat, la rāndul sau, o cerere reconventionala prin care a solicitat ANCOM obligarea RCS & RDS la furnizarea capacitatii necesare pentru legatura de interconectare dintre parti, respectiv numarul de fluxuri E1 necesar atāt pentru gestionarea la parametri normali a volumelor curente de trafic, cāt si pentru acoperirea cresterii de trafic estimate pentru urmatoarele 6 luni, conform previziunilor de trafic transmise reclamantei, cu implementare īn doua transe, si anume 10 fluxuri E1 īn cursul lunii mai 2009 si 5 fluxuri īn cursul lunii septembrie 2009.

Cererea reclamantei privind dispunerea de masuri cu caracter provizoriu a fost solutionata prin Decizia presedintelui ANCOM nr. 333/2009.

 

Solutia ANCOM:

 

Decizia presedintelui ANCOM nr. 333/2009 privind solutionarea cererii RCS & RDS avānd ca obiect dispunerea de masuri cu caracter provizoriu.

 

Decizia presedintelui ANCOM nr. 795/2009 privind solutionarea litigiului dintre S.C. RCS & RDS S.A. – S.C. UPC Romania S.A.