Free cookie consent management tool by TermsFeed Actualizare preferințe cookie-uri
Comunicate de presă

ANRCTI propune o mai mare flexibilitate în alocarea resurselor de numerotatie

14.05.2008

Astazi, 14 mai 2008, ANRCTI supune consultarii publice proiectul de decizie pentru completarea Deciziei presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementare în Comunicatii si Tehnologia Informatiei nr. 2.896/2007 privind procedura de solicitare si emitere a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie. Completarea deciziei este menita sa asigure o mai mare flexibilitate în alocarea resurselor de numerotatie, în sensul ca, în cazuri justificate, din motive tehnice sau comerciale temeinice, furnizorii vor avea posibilitatea sa solicite modificarea formatului resurselor de numerotatie alocate de ANRCTI.

Modificarea formatului resurselor de numerotatie deja alocate se va face prin înlocuirea blocurilor de numere alocate cu alte blocuri, libere la data solicitarii, si va fi disponibila doar pentru resurse de numerotatie având aceeasi destinatie, conform Planului national de numerotatie. Astfel, un bloc de numere din domeniul 0Z = 07 pentru servicii de comunicatii electronice furnizate la puncte mobile nu va putea fi înlocuit decât tot cu un bloc de numere din domeniul 0Z = 07, iar un bloc de numere din subdomeniul 0ZAB = 0800 pentru servicii cu acces gratuit pentru apelant cu un bloc de numere tot din subdomeniul 0ZAB = 0800, si numai în masura în care blocurile solicitate nu sunt alocate unui alt furnizor de servicii de comunicatii electronice destinate publicului.

Totodata, un bloc de numere geografice din domeniul 0Z = 02 pentru servicii de comunicatii electronice furnizate la puncte fixe va putea fi modificat într-un bloc de numere geografice fie din domeniul 0Z = 02, fie din domeniul 0Z = 03, pentru servicii de comunicatii electronice la puncte fixe (dar nu într-un bloc de numere independente de locatie din subdomeniile 0ZA = 037, 038, 039). Acelasi principiu se aplica si în cazul blocurilor de numere geografice din domeniul 0Z = 03.  

În urma modificarii formatului unor resurse de numerotatie, dreptul de utilizare a resurselor de numerotatie pentru care s-a solicitat înlocuirea va înceta.

Proiectul de decizie pentru completarea Deciziei presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementare în Comunicatii si Tehnologia Informatiei nr. 2.896/2007 privind procedura de solicitare si emitere a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie poate fi consultat pe pagina de internet a ANRCTI, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pâna la data de 13.06.2008, pe adresa sediului central al ANRCTI (B-dul Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti) sau direct la registratura ANRCTI, precum si la oficiile si directiile teritoriale din localitatea resedinta de judet cea mai apropiata. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 21 307 54 02 sau prin e-mail pe adresa consultare@anrcti.ro.