Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Comunicate de presă

ANCOM lansează o consultare publică pentru a stabili modalităţile de utilizare a benzii de 450 MHz

25.04.2012

Pentru a aloca această bandă de frecvenţe pentru cele mai potrivite reţele şi servicii, atāt din punct de vedere tehnic şi tehnologic, cāt şi din punct de vedere comercial, Autoritatea solicită opinia celor interesaţi cu privire la modul cel mai potrivit de utilizare a acestei benzi, tipul reţelelor ce ar urma să funcţioneze īn aceste frecvenţe şi tipul serviciilor de comunicaţii electronice ce ar trebui furnizate īn banda de 450 MHz, precum şi la procedura de acordare a drepturilor de utilizare şi a obligaţiilor de acoperire ce urmează a fi impuse furnizorilor licenţiaţi.
Īn urma centralizării opiniilor primite din partea industriei şi a pieţei, ANCOM urmează să elaboreze un proiect de decizie care să reglementeze modul de utilizare a benzii de frecvenţe şi acordarea drepturilor de utilizare īn această bandă.
Īn prezent, banda de frecvenţe 450 MHz este utilizată de către S.C. Telemobil S.A., societatea avānd pānă la data de 24 martie 2013 dreptul de a opera o reţea mobilă celulară la nivel naţional īn această bandă de frecvenţe. Pe baza licenţei deţinute īn banda de 450 MHz, Telemobil oferă servicii de voce şi date.
ANCOM aşteaptă răspunsurile celor interesaţi pānă la data de 8 iunie 2012, prin poştă pe adresa sediului central al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare īn Comunicaţii din str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, Bucureşti sau depuse direct la registratura ANCOM, precum şi la oficiile teritoriale din localitatea reşedinţă de judeţ cea mai apropiată. Totodată, răspunsurile pot fi transmise prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.
Chestionarul poate fi accesat aici.