Utilizatori

Tarife de internet, informatii generale

În general, ofertele pentru internet fix presupun plata unui abonament lunar, asigurând un trafic nelimitat. Asta înseamna ca ai posibilitatea sa folosesti oricât serviciul în conditiile în care îti respecti obligatia de a plati contravaloarea abonamentului.
 
În cazul internetului mobil, de cele mai multe ori se ofera posibilitatea realizarii unui anumit trafic (de exemplu, 50 MB, 500 MB sau 1 GB) în valoarea abonamentului lunar, iar traficul suplimentar este tarifat sau se aplica o reducere a vitezei.
 
ATENTIE!! Sintagma „trafic nelimitat” apare si în ofertele pentru internetul mobil. Aceasta se refera, de regula, la posibilitatea de a utiliza în continuare serviciul de internet dupa depasirea traficului inclus, caz în care vei fi tarifat suplimentar sau se va aplica o limitare a vitezei de transfer a datelor.
 
Contractul pe care îl închei cu furnizorul trebuie sa contina tarifele pentru fiecare tip de serviciu inclus în contract sau pentru fiecare taxa mentionata,  precum si urmatoarele informatii:
  • pretul abonamentului si intervalul de tarifare (luna/trimestru/an);
  • volumul de trafic inclus în abonament, destinația traficului inclus (național, în roaming, utilizabil doar pentru anumite aplicații/site-uri) și intervalul orar în care poate fi utilizat, dacă este cazul;
  • tariful pentru traficul suplimentar, înregistrat în cazul depasirii traficului inclus în abonament;
  • modalitatea de tarifare (unitatea minima de tarifare, rotunjiri aplicabile – la fiecare conectare sau la sfârsitul perioadei de facturare);
  • ordinea de consum a traficului, în cazul în care exista bonusuri;  de exemplu, ordinea de consum în cazul unui cumul al traficului de date inclus în abonament cu un bonus ce presupune un anumit trafic de date pe o perioada determinata de timp.

Ce, cum si unde reclami

Daca ai încheiat un contract în care nu exista aceste informatii, ANCOM poate lua masuri. Consulta sectiunea Sesizeaza ANCOM si trimite-ne o sesizare.

 

  
 
 
 
 
 
  
 
 
   
 
Formulare