Utilizatori

Cartela preplatita pentru internet

Cartela preplatita are avantajul ca îti permite sa controlezi mai bine cât platesti pentru serviciul de internet. De asemenea, ofertele sunt mai dinamice si poti alege cu usurinta acea oferta adaptata nevoilor tale.
 
Ceea ce probabil nu stiai despre cartele este faptul ca si în acest caz închei un contract cu un furnizor, chiar daca nu semnezi niciun document.
 
În acest caz contractul este oferta de care beneficiezi când cumperi cartela împreuna cu acel document care cuprinde termenii si conditiile generale de furnizare a serviciilor, ambele disponibile pe site-urile si în centrele furnizorilor. Ca si în cazul abonamentelor, contractul trebuie sa contina o serie de clauze minime impuse prin lege.
 
Faptul ca ti-ai activat cartela si utilizezi serviciul presupune acordul tau implicit cu oferta si termenii si conditiile generale de furnizare a servciului.
 
Asigura-te ca îti cunosti drepturile si obligatiile! Solicita-i furnizorului contractul!
 
Atentie!
 
Cartela de internet are o anumita  perioada de valabilitate din momentul activarii. În perioada de valabilitate, poti naviga pe internet în limita creditului disponibil sau a traficului de date inclus. Dupa terminarea perioadei de valabilitate începe, de regula, perioada de gratie.

În perioada de gratie se pot efectua reîncarcari si, astfel, se extinde si perioada de valabilitate.
 
Daca perioada de gratie a expirat iar perioada de valabilitate a cartelei nu a fost prelungita prin reactivarea unei optiuni sau încarcare cu credit, numarul  va fi deconectat automat din retea.
 
Ce, cum si unde reclami
 
Daca furnizorul nu respecta contractul te poti adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor! În aceasta situatie, ANCOM poate oferi consiliere si mediere, neputând însa sanctiona furnizorul.
 

În cazul în care contractul tau nu contine clauzele minime mentionate mai sus, ANCOM poate lua masuri. Vezi cum ne poti transmite o sesizare. Consulta sectiunea Sesizeaza ANCOM!

 

  
 
 
 
 
 
  
 
 
   
 
Formulare