Utilizatori

Prelucrarea datelor tale personale

Registre ale abonatilor
 
Īncepānd cu 25 februarie 2012, la īncheierea contractului ai posibilitatea sa alegi daca datele tale cu caracter personal vor fi sau sau nu incluse īn registre ale abonatilor (carte cu numere de telefon, aplicatii online etc.). Contractul va contine datele tale de identificare care se vor regasi īn registre ale abonatilor, īn cazul īn care ai optat pentru acest lucru.
 
Verifica ce contine contractual tau! Daca ai īncheiat un contract pe 25 februarie 2012 sau dupa aceasta data si nu ai o clauza referitoare la dreptul tau de a opta pentru includerea/neincluderea datelor tale īn registre ale abonatilor, ANCOM poate lua masuri. Vezi cum ne poti transmite o sesizare. Consulta sectiunea Sesizeaza ANCOM!
 
Baze de date ale datornicilor
 
De regula, prin contractele pe care le īncheie cu abonatii sai furnizorii de telefonie īsi rezerva dreptul de a transmite datele abonatilor unor firme de recuperare a debitelor sau de a le introduce īntr-o baza de date, īn cazul īn care abonatii īnregisteaza datorii (de exemplu, Preventel).   
 
Astfel de situatii vizeaza modul īn care furnizorii prelucreaza datele cu caracter personal ale abonatilor lor.
 
Īn cazul īn care doresti sa faci o reclamatie cu privire la acest aspect, adreseaza-te Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Pentru a obtine informatii cu privire la conditiile pe care trebuie sa le īndeplineasca sesizarile transmise acestei institutii, consulta www.dataprotection.ro, sectiunea Plāngeri și sesizari.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
  
 
 
   
 
Formulare